Parkeren bij vliegvelden
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Parkeren bij vliegvelden; een handig overzicht

Heb jij je welverdiende vakantie geboekt en ga je op reis met het vliegtuig? Dan moet je niet vergeten na te denken over de reis richting de luchthaven van vertrek. Dit kan op meerdere manieren; zoals het openbaar vervoer, met een taxi of met je eigen auto. In het laatste geval dien je ook nog een parkeerplaats te regelen.

Iedere luchthaven biedt gelukkig een groot aantal parkeermogelijkheden. Het parkeren kan uiteindelijk inclusief of exclusief reservering. Wil jij graag vooraf reserveren? Dan ben je terecht gekomen bij het juiste artikel, dankzij onze expertise kunnen wij je voorzien van alle relevante reistips.

Wij gaan je namelijk alles vertellen over het parkeren bij vliegvelden en hoe je eenvoudig online een parkeerplaats kan reserveren!

Carretera Austral, Chili - Vliegtuig naar Chili
Ga je op reis met het vliegtuig? Reserveer dan online een parkeerplaats

De verschillende parkeervormen

Het parkeren bij een vliegveld kan doorgaans op drie verschillende manieren. De mogelijkheden verschillen echter per luchthaven. De beschikbare opties zal je snel genoeg vinden wanneer je online gaat vergelijken.

Parkeren op loopafstand

De eerste parkeervorm is een voor zichzelf sprekende methode, de naam zegt het eigenlijk al; Je parkeert je auto en kan vervolgens te voet door richting het vliegveld. Ook bij terugkomst loop je simpelweg weer richting je auto. Het parkeren gaat normaal gesproken gepaard met kentekenherkenning of een inrijcode, mits je online gereserveerd hebt.

Valet parkeren

Deze tweede parkeermethode is een luxe manier van parkeren. Je auto wordt namelijk door een chauffeur geparkeerd! Op de dag van vertrek dien je te bellen met de gekozen aanbieder, op basis van je telefoontje zal er een chauffeur richting de luchthaven gestuurd worden. Deze chauffeur inspecteert én parkeert de auto. Bij terugkomst wordt de auto ook weer netjes teruggereden naar de luchthaven zodat je daar direct weer kan instappen.

Shuttle parkeren

Last but not least; shuttle parkeren. Dit is de beste optie wanneer je zo voordelig mogelijk wilt parkeren. Hierbij parkeer je je auto op het parkeerterrein van de gekozen aanbieder en hierna wordt je z.s.m. naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus(je). Bij terugkomst wordt je na telefonisch contact weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats.

Online vergelijken en reserveren

Nu je weet op wat voor manier je kan parkeren, kan je door naar de volgende stap. Dat is het ontdekken en vergelijken van de parkeermogelijkheden. Er zijn meerdere online platformen beschikbaar waar je de parkeermogelijkheden eenvoudig kan vergelijken. In dit artikel hebben wij Vliegen & Parkeren als voorbeeld genomen.

De beschikbare parkeeropties zijn eenvoudig te vinden door de betreffende luchthaven en jouw reisdata te selecteren. Zodoende krijg je het voor jouw reisperiode beschikbare aanbod te zien. Vergelijk door te filteren en te sorteren om op deze manier makkelijk jouw ideale parking te vinden.

Een keuze gemaakt? Dan kan je deze simpelweg online reserveren. Na afronding ontvang je alle informatie per mail, waaronder een beschrijving van het parkeerproces en de benodigde contactgegevens.

Parkeren bij vliegvelden
Schiphol - bron: Ben Koorengevel via Unsplash

Meer info over de parkeertarieven

Het is goed om te weten dat de parkeertarieven onderling enorm kunnen verschillen. Deze verschillen zijn voornamelijk te herleiden naar de gekozen aanbieder, parkeermethode en de reisperiode. Tijdens het hoogseizoen betaal je bijvoorbeeld meer dan buiten het hoogseizoen.

Om een indicatie van de tarieven te kunnen geven hebben we een verdeling gemaakt tussen de meest relevante luchthavens voor Nederlandse reizigers. De onderstaande tarieven zijn berekend op basis van een parkeertermijn van 8 dagen tijdens het hoogseizoen.

Nederlandse luchthavens

Als Nederlandse reiziger kijk je in de meeste gevallen naar vliegtickets vertrekkend vanaf een van de Nederlandse luchthavens. Ons land telt vier commerciële luchthavens vanaf waar je Europese en ook verdere bestemmingen kan bereiken. Iedere luchthaven heeft ruim voldoende parkeergelegenheden. Of je dus op zoek bent naar een Schiphol valet parking of een shuttle parkeerplaats bij Eindhoven Airport, je zal altijd wel wat vinden.

Luchthaven Aantal parkeermogelijkheden Indicatie v/d tarieven
Schiphol +/- 20 Vanaf € 35,00
Eindhoven Airport +/- 10 Vanaf € 55,00
Rotterdam Airport +/- 5 Vanaf € 70,00
Groningen Airport +/- 3 Vanaf € 45,00

Duitse luchthavens

Ook Duitse luchthavens kunnen enorm interessant zijn. Door de vliegtickets goed te vergelijken zal je er bijvoorbeeld achter kunnen komen dat jouw vlucht wellicht voordeliger is via Düsseldorf Airport dan via een van de luchthavens in Nederland. In het onderstaande overzicht zijn enkel de luchthavens toegevoegd die een (relatief) korte reistijd hebben vanuit Nederland.

Luchthaven Aantal Parkeermogelijkheden Indicatie v/d Tarieven
Bremen Airport +/- 5 Vanaf € 25,00
Düsseldorf Airport +/- 20 Vanaf € 50,00
Frankfurt Airport +/- 15 Vanaf € 60,00
Hamburg Airport +/- 5 Vanaf € 60,00
Keulen Airport +/- 5 Vanaf € 75,00
Weeze Airport +/- 3 Vanaf € 60,00

Belgische luchthavens

Wat voor de Duitse vliegvelden geldt, geldt ook voor de Belgische vliegvelden. Zo vertrekken er veel low-budget maatschappijen vanuit Brussel- en Charleroi Airport naar super interessante vakantiebestemmingen. Vergelijk dan ook eens de vliegtickets en kom er zelf achter. Je kan in ieder geval rekening houden met de onderstaande parkeermogelijkheden en tarieven.

Luchthaven Aantal Parkeermogelijkheden Indicatie v/d Tarieven
Brussel Airport +/- 5 Vanaf € 75,00
Charleroi Airport +/- 8 Vanaf € 45,00

 

Wat voor vakantieplannen je dus hebt, het regelen van een airport parking zou na het lezen van dit artikel een peulenschil moeten zijn!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.