Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Reizen boeken, nu en toen

Kun je het je nog indenken, dat je een vakantie 19 jaar geleden alleen nog maar kon boeken bij een reisbureau? We moesten fysiek de deur uit en naar een willekeurige reisaanbieder, om daar aan tafel brochures door te bladeren. Het was, en is nog steeds, een vak. De dames en heren die volledige reizen samenstellen, zij die weten wat er op de volgende pagina van die brochure staat. Zij die haarfijn aanvoelen wat je als klant wenst. Nu is het bijna ondenkbaar, want volgens het CBS boekt maar liefst 2/3 van de vakantiegangers hun reis online.

Online vs. persoonlijk

Waar vroeger voor velen de voorpret juist zat in het hele bladergebeuren op het reisbureau, wordt dit nu als tijdrovend gezien. Vanaf je smartphone heb je zo een vlucht en hotel geboekt, kind kan de was doen. Ideaal als je last minute besluit er tussenuit te gaan.

Deze zelfstandigheid is natuurlijk heerlijk, maar heeft er wel voor gezorgd dat veel fysieke reisbureaus de afgelopen jaren zijn verdwenen. Online boeken is ook gewoon goedkoper en dat is wat we willen. Helemaal als we het ineens op onze heupen krijgen en weg willen.

Groots en belangrijk punt is dat online boeken voordeliger is . Daarnaast “verliezen” we geen tijd meer aan het reisbureau. Ja, het klinkt naar, maar zo is het. Als we kunnen kiezen tussen een reis boeken binnen 10 minuten, of uitgebreid op de koffie bij een reisbureau, dan gaan we voor de eerste optie.

Bron: pxhere.com

Groepsreizen, online én persoonlijk

Deze hele verschuiving zette reisaanbieder TUI aan het denken. Hoe kunnen we onze klanten van toch die persoonlijke service voorzien? Hen iets extra’s bieden, zodat we wel nog persoonlijk met ze in contact blijven. Georganiseerde groepsreizen. Leuk voor vrienden onder elkaar, maar ook handig voor singles die op vakantie willen. Ideaal!

Je kan het je zo gek niet bedenken of je kan er naartoe. Heb je een fascinatie voor Deep South-muziek, maar niemand om het mee te delen? Ga op groepsreis naar de Verenigde Staten om het swingende South in te duiken. Hoe heerlijk en wie weet wie je er tegenkomt! Sportieve karakters kunnen hun hart ophalen tijdens een marathonreis en voor even helemaal niks, ga je de natuur in.

Het is een kwestie van een druk op de knop en je hebt je vakantie. Ja, het gaat heus allemaal online. Natuurlijk kun je contact opnemen met TUI als je zaken nog persoonlijk wilt bespreken.

 

Bron: pxhere.com

Voor als het even tegenzit

Bij vertrek en terugkomst van je reis gaan we er vanuit dat alles op rolletjes loopt. Voor het geval dat het scenario even anders loopt, is TUI er ook vaak voor de klant. Indien je toch tegen een vertraging of een geannuleerde vlucht aanloopt die TUI vergoed, kun je alsnog een reisorganisatie als AirHelp inschakelen om de vergoeding te krijgen van TUI waar je recht op hebt.

Zo is er hulp bij zaken als een vertraagde vlucht, bagage die niet overvliegt of natuurlijk in het geval van een geannuleerde vlucht. Gewoon, omdat je hoofd niet naar papieren staat, maar naar je vakantie! En drie keer raden? Met AirHelp regel je alles online.

Kom maar door met die vakantie!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.