Tips voor bezienswaardigheden om te fotograferen in Barcelona
Blog

Tips voor bezienswaardigheden om te fotograferen in Barcelona

Barcelona is een populaire plaats voor een stedentrip in Europa. Ben jij er al eens geweest? Of staat deze stad nog op je wensenlijstje om te bezoeken? Er is in ieder geval meer dan genoeg om te zien voor verschillende trips. Vandaag deel ik graag 5 bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Plekken waar je zeker je camera mee moet nemen om al het moois vast te leggen.

Tijdens een citytrip maak je vaak vele foto’s. Alleen, hoe zorg je ervoor dat ze niet alleen op je camera, telefoon of computer blijven staan? Eenmaal thuis is het leuk als je een blijvende herinnering van je mooiste zelfgenomen foto’s maakt. Zo kun je nog dagelijks genieten van alle kunstwerken die je gezien hebt. Een online printer zoals Drukzo.nl biedt allerlei mogelijkheden om je eigen foto’s af te drukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een poster voor aan de muur? Of een foto op canvas? Natuurlijk kun je ook verschillende producten combineren om zo een muur vol met gepersonaliseerde fotoproducten te creëren. Kijk wat het beste in jouw interieur past en zorg dat je foto’s dagelijks gezien worden.

Tips voor bezienswaardigheden om te fotograferen in Barcelona

Top 5 bezienswaardigheden

Barcelona biedt veel hoogtepunten om te zien. Dit zijn de 5 top fotografische plekken op een rijtje:

1. Geniet van de details van La Sagrada Familia
De Sagrada Familia is waarschijnlijk het bekendste bouwwerk van Anton Gaudí. Als je deze basiliek gaat bekijken mag je zeker je fototoestel niet vergeten. Je komt ogen te kort om alle details, zowel binnen als buitenom te bekijken.

2. Relaxen en fotograferen bij de fontein in Parc de la Ciutadella
Het grootste park van Barcelona biedt niet alleen een heerlijke plek om even in het gras te relaxen, je kunt er ook prachtige foto’s nemen. Bijvoorbeeld van de fontein die je in het midden van het prak vindt. Via trappen aan de zijkanten kun je de fontein beklimmen en genieten van het uitzicht. Het monument valt verder op door de sculpturen, zoals een goudkleurige koets met paarden wat een mooi plaatje om te fotograferen oplevert.

3. Mozaïeken in Park Güell
Een ander kunstwerk van Gaudí is het stadspark Güell en ook hier is er van alles te zien om te fotograferen. De hoofdingang van het park wordt versierd met een grote salamander van mozaïek en ook binnenin het park vind je mozaïeken kunstwerken. Een ander bekend onderdeel is de zuilengalerij waar je doorheen kunt wandelen. En wat je natuurlijk prachtig kunt fotograferen.

4. Casa Batlló in de winkelstraat van Barcelona
In de grote winkelstraat van Barcelona, Passeig de Gràcia, is het misschien niet logisch om je fototoestel bij de hand te houden, maar toch is dit echt aan te raden. Hier vind je namelijk Casa Battló. Een gebouw vormgegeven door wederom Anton Gaudí met ronden vormen, geïnspireerd op de golven van de zee.

5. Aanschouw Barcelona vanaf Montjuic
Het uitzicht over de stad van Barcelona is natuurlijk ook een fotomoment. En je kunt hiervan genieten vanaf de heuvel Montjuic in de stad. Op de heuvel zelf vind je allerlei bezienswaardigheden om te fotograferen, zoals het Olympisch Stadion. En bovenop staat het kasteel van Montjuic. Vanaf hier kun je prachtig over de stad uitkijken. En natuurlijk volop foto’s nemen.

Tips voor bezienswaardigheden om te fotograferen in Barcelona

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.