Willemstad - Curaçao
Blog

Top 3 activiteiten: op vakantie naar Curaçao

Binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dit prachtige eiland is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee en heeft het historische en kleurrijke Willemstad als hoofdstad. Curaçao is een zeer populaire vakantiebestemming en het is dan ook niet voor niets dat er jaarlijks honderdduizenden toeristen een vakantie boeken naar het eiland. Maar wat is er allemaal te beleven in Curaçao? Lees hieronder een top 3 van de leukste activiteiten in Curaçao en laat je inspireren!

Klein Curaçao - Curaçao
Klein Curaçao

Een boottocht naar Klein Curaçao

Klein Curaçao is een eiland ten zuidoosten van Curaçao. Het is een rotseiland met een oppervlakte van slechts 1,7 kilometer en heeft geen permanente bewoners. Toch is een boottocht naar Klein Curaçao zeer zeker de moeite waard. Met een dagtrip kun je Klein Curaçao bezoeken en genieten van de mooie natuur die het eiland te bieden heeft. De boot brengt je in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar het eiland, zodat je hier een dagje heerlijk kunt ontspannen. Het eiland biedt erg goede duik- en snorkelmogelijkheden en is dus ook een populaire bestemming onder waterliefhebbers. Met de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee waan je jezelf écht even in een paradijs. Een dagtocht naar Klein Curaçao is dus zeker een aanrader!

Willemstad - Curaçao
Willemstad

Bezoekje aan de hoofdstad

Een bezoekje aan de hoofdstad mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie naar Curaçao. Willemstad heeft historische gebouwen en wordt door de ‘Hollandse’ architectuur ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd. Het historisch centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de kleurrijke gebouwen en de zeer gastvrije lokale bevolking heerst er een authentieke en gemoedelijke sfeer. Enkele belangrijke bezienswaardigheden in Willemstad zijn de Koningin Emmabrug (ook wel bekend als de Pontjesbrug), Fort Amsterdam, de Sint Annabaai en het Brionplein. Vergeet ook zeker niet om een foto te maken bij de welbekende ‘Dushi’ letters, wat ook wel ‘schatje’ betekent. ’s Avonds is er genoeg te beleven in de bruisende hoofdstad, in één van de vele restaurantjes bijvoorbeeld.

Westpunt - Curaçao
Met een huurauto kun je verlaten baaien en stranden ontdekken

Baaien en stranden

Curaçao staat met Cas Abao Beach in de top 10 van Yahoo’s lijst met mooiste stranden ter wereld en dat is niet voor niets. Naast Cas Abao kent Curaçao ook nog diverse andere prachtige stranden. Denk bijvoorbeeld aan de Grote Knip in het westen, het strand van Jan Thiel of Mambo Beach. Deze stranden zijn erg populair en trekken jaarlijks dan ook duizenden toeristen. Het is ook aan te raden om zelf op pad te gaan met bijvoorbeeld een huurauto, zodat je zélf de mooiste baaitjes en stranden van het eiland kunt ontdekken. Een voordeel van zelf erop uit trekken, is dat je op unieke plekken komt waar het allemaal niet zo massaal is. Zo kun je in alle rust en zonder een massa aan toeristen om je heen heerlijk genieten van het prachtige strand van Curaçao.

Tip: bezoek het strand met de zonsondergang, dit levert indrukwekkende plaatjes op.

Met deze top 3 activiteiten beleef je een onvergetelijke vakantie in Curaçao. De combinatie van de natuur en de sfeer die op het eiland heerst maakt het een ideale vakantieplek voor jong én oud.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.