Top 5 highlights Kaapverdië - Pico de Fogo
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Top 5 highlights Kaapverdië

Op zoek naar een bestemming waar je lekker kunt genieten van zon, zee & strand én waar je leuke activiteiten kunt ondernemen? Kies dan voor een heerlijke Kaapverdische vakantie!

De Kaapverdische Eilanden, ofwel Kaapverdië, liggen voor de westkust van Afrika. De eilandengroep bestaat uit twaalf verschillende eilanden, verdeeld in twee regio’s. De bekendste eilanden van Kaapverdië zijn Sal, Boa Vista, Brava en Santiago. Kaapverdië heeft veel prachtige stranden, luxe resorts en authentieke steden. Benieuwd naar alle highlights van het land? Lees dan verder.

Top 5 highlights Kaapverdië - Pico de Fogo

1. Pico de Fogo

Het hoogste punt van Kaapverdië; vulkaan Pico de Fogo. Deze bekende vulkaan ligt op het eiland Fogo en is maar liefst 2829 meter hoog. Ben je sportief aangelegd? Dan kun je een klim maken naar de top van de Fogo. Eenmaal boven kun je genieten van een weerzinwekkend uitzicht…

In de krater van de vulkaan is lang geleden een klein dorpje gebouwd. Dit prachtige plekje is zeker een bezoek waard. Na het proeven van de lokale wijnen kunnen jullie voorzichtig weer afdalen naar beneden.

2. Santiago

Natuurlijk kennen we allemaal de langgerekte stranden van Kaapverdië. Maar, op het eiland Santiago ontdekken jullie naast de stranden ook groene valleien, hoge bergen en verschillende plantages.

Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Praia. De bekendste bezienswaardigheden zijn de lokale markt Sucupira, de vuurtoren Farol de D. Maria Pia en Praia City Hall.

3. Pedra de Lume

Een echte must see van Kaapverdië: de zoutvlaktes van Pedra de Lume. Rond de 18e eeuw werd in deze krater zout gewonnen, maar tegenwoordig dient deze prachtige plek alleen nog als trekpleister voor toeristen.

Je kunt hier het water ingaan en dan zul je zien dat je blijft drijven door de grote hoeveelheid zout in het water. Erg leuk om eens mee te maken.

Top 5 highlights Kaapverdië - Duiken onderwater

4. Duiken op Kaapverdië

Duikliefhebbers worden erg gelukkig op Kaapverdië. Zowel de zeer ervaren duiker als de beginner kunnen hier de indrukwekkende onderwaterwereld ontdekken. Rondom de eilanden zijn verschillende schepen gezonken. Daarnaast zijn er veel gekleurde vissen, mooi koraal en grotten. Als je geluk hebt kun je zelfs hamerhaaien, roggen en dolfijnen spotten!

De mooiste plekken om te duiken op Kaapverdië zijn: Choclasse (Sal), Cavala (Sal), Shark Bow (Boa Vista) en Atlantida Rif (Boa Vista).

Top 5 highlights Kaapverdië - Buracona

5. Buracona

Op het eiland Sal ligt het natuurlijke zwembad Buracona. Het zwembad ligt in een smalle baai in het noordwesten van het eiland. Ook kun je bij deze plek erg goed duiken en shoppen bij een aantal leuke winkeltjes.

Tip: bezoek Buracona wanneer de zon recht op het water schijnt. Hierdoor wordt de kleur in de grot extra blauw en is alles goed te zien.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.