Vakantie in eigen land - de leukste plekjes - Terschelling
Nederland

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Vakantie in eigen land – de leukste plekjes

Ondanks dat het geweldig is om zulke verre reizen te maken en al het pracht van deze wereld te mogen ontdekken, zit ons eigen kikkerlandje ook vol met leuke vakantiebestemmingen. Zeker wanneer je niet zoveel tijd hebt, maar er toch even tussenuit wil is het in Nederland best prima te vertoeven. En daarom heb ik mijn favorieten op een rij gezet. Dit is mijn top 5 voor een vakantie in eigen land.

Vakantie in eigen land - de leukste plekjes - Maastricht
De Sint Servaaskerk in het Limburgse Maastricht

Maastricht

Alleen de vlaai is al reden genoeg om een keer naar Maastricht te gaan. De mix van de rijke geschiedenis, mode en het studentenleven maakt dat deze stad bruist! Wanneer je op een leuke manier de stad wil zien, maak dan een rondvaart die je meeneemt langs onder andere de St. Servaasbrug, de wijk Céramique, het Gouvernementsgebouw en de Sint Pietersberg. Sluit de tour bij de laatstgenoemde af met een rondleiding door de grotten. Daarnaast is Maastricht niet alleen in de zomer leuk, maar ook in de winter. In deze periode wordt de stad namelijk sfeervol gedecoreerd tot een waar winterparadijs.

De Veluwe

Vaak denken mensen gelijk aan Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum wanneer ze de Veluwe horen. En natuurlijk is het leuk om met de typische witte fietsjes door het park heen te fietsen. Wat veel mensen alleen vergeten, is dat er ook nog het Veluwemeer is. Dit meer is echt perfect als vervanging voor een strandvakantie en daarnaast is het de ideale uitvalbasis voor watersportliefhebbers. Ook als je niet fanatiek aan een watersport doet, is het leuk om het een keer te proberen!

Vakantie in eigen land - de leukste plekjes - Terschelling
Een blik op Terschelling

Terschelling

Als je op zoek bent naar een rustgevende en mooie bestemming is een vakantie op de waddeneilanden sowieso aan te raden. Toch heeft Terschelling iets speciaals ten opzichte van de andere eilanden. Het begint al wanneer je op de boot zit en dichterbij het eiland komt. Terschelling heeft namelijk een zeer gezellige en knusse haven waar toeristen en eilandbewoners samenkomen en in harmonie samengaan. Met de gigantische zandstranden en eindeloze bossen, krijg je hier gegarandeerd een vakantiegevoel. Mijn tip: breng een bezoekje aan restaurant De Walvis in West-Terschelling en geniet een middag van alles wat er gebeurt op het wad van het Zwarte Strand.

Haarlem

Haarlem kun je beter beschrijven als klein Amsterdam. De stad straalt de sfeer uit van de hoofdstad van vroeger. Zeker een tour door de ouderwetse hofjes is leuk om te doen. Hier wonen gewoon nog mensen die de hofjes overdag toegankelijk maken voor bezoekers, zodat ze een stukje geschiedenis van de stad mee krijgen. Het is heel interessant hoe het hedendaagse leven zich vermengd met de geschiedenis van vroeger. Daarnaast zijn er tal van terrasjes in Haarlem te vinden waar je van een heerlijk drankje kunt genieten.

Zeeland

De provincie waar je op bijna elke plek maximaal 30 minuten bent verwijderd van de zee. Er is geen betere plek dan Zeeland om uit te waaien. Ze hebben hier ook onwijs veel strandhuisjes waar je kunt overnachten. Eentje om van de bucketlist af te strepen! Stel je toch voor; je wordt wakker met een prachtige zonsopgang en gaat slapen met het geluid van het golvende water…

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.