Vakantie Sauerland
Duitsland
Gastartikel

Vakantie Sauerland

Vertrek naar Sauerland en je zult al gauw merken dat je daar geen spijt van zult krijgen. Na een reis die niet te lang duurt heb je trek gekregen. Gelukkig is de keuken van Sauerland gemaakt voor het goed vullen van de maag. Vooral de vele soorten worsten zullen op de kaart niet ontbreken. Daarbij kan een echte Warsteiner niet ontbreken. Toch wel het bekendste biermerk in Sauerland. Op het gebied van accommodatie kun je zowel voor campings als kampeerplaatsen goed terecht. Heb je meer behoefte aan een hotel welke je van alle gemakken voorziet dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Historie Sauerland

Dit bijzondere gebied in Duitsland wordt gekenmerkt door zijn natuur. Vooral de bergen en heuvels zijn goed bekend bij de gevorderde wandelaar en avonturier. Er zijn hier nog veel stuwdammen te vinden. Er waren er van origine meer, maar enkele zijn vernietigd tijdens de tweede wereldoorlog. Onder andere de ligging van dit gebied maakt het voor Nederlanders een aantrekkelijk gebied om heen te reizen. Niet te ver, maar je waant je in een compleet andere wereld. De naam komt ook voort uit deze ligging; ‘land in het zuiden’. Omdat eeuwen geleden de ‘d’ is weggevallen noemen wij het vandaag de dag het Sauerland.

Vakantie Sauerland
Prachtige natuur en omgevingen - bron: pxhere

Omgeving Sauerland

Het gebied is een walhalla voor de natuuraanbidder. Maak een vroege wandeling en je zult misschien een hertje tegenkomen. Neem je verrekijker mee en kijk vooral veel omhoog. Tussen de bomen en in de blauwe luchten kun je zomaar eens stuiten op een zeldzame luchtbewoner. Ben je heel stil en heel snel dan kan dat je nog prachtige kiekjes opleveren ook. Mooie aanwinsten voor je vakantie fotoboek. Er zijn in dit gebied veel wandelpaden aanwezig. Hiermee kun je niet alleen bovengronds je ogen uitkijken. Ook ondergronds is van alles te zien. Bezoek bijvoorbeeld de druipsteengrotten Atta-höhle. Deze grotten zijn ooit toevallig ontdekt maar nu een schat aan indrukken voor elke bezoeker.

To-do Sauerland

In Sauerland kun je voor het gehele gezin een activiteiten kalender vol plannen. Ben je geïnteresseerd in meer informatie, bezoek dan musea gericht op de historie van bijvoorbeeld oude burchten. Wil je een dagje avontuur? Fort Fun geeft voor alle kinderen de portie avontuur en plezier waar het naar verlangt. ’s Avonds heerlijk uitbuiken in een knus en nostalgisch restaurant. Bijvoorbeeld na een dag lang langlaufen in Winterberg. Bezoek kleine boetiekjes in Arnsberg, een van de vele oude, nostalgische plaatsjes in deze regio. Neem een kijkje bij de verschillende stuwmeren. Zomaar een greep uit de vele mogelijkheden die Sauerland je biedt.

Vakantie Sauaerland: Winterbergen
Winterberg, ideaal voor een skivakantie - bron: pxhere