Vakantiebestemming Zwarte Woud
Duitsland

Vakantiebestemming Zwarte Woud

Misschien leuk voor onderweg; de sprookjes (voor)lezen van de gebroeders Grimm. Het Zwarte Woud staat bekend om zijn ongerepte natuur en de plek waar veel sprookjes zich ‘afspeelden’. Dan gaat de omgeving toch direct meer tot je spreken. Ben je op zoek naar rust, of juist wat activiteit, of een mix daarvan? In het Zwarte Woud zijn alle aspecten aanwezig. Op een niet te lange afstand van Nederland ben je toch even helemaal weg. Van alle gemakken voorzien en met de garantie op genoeg vermaak.

Vakantiebestemming Zwarte Woud
Het Zwarte Woud - bron: pxhere

Ontstaan van het Zwarte Woud

Zoals de naam je misschien al doet vermoeden bestaat het Zwarte Woud voornamelijk uit dichtbebost gebied. Omdat de Romeinen dit gebied er gevaarlijk uit vonden zien, het moeilijk te doorlopen was en het vrij mysterieus en donker overkwam was de naam al snel geboren. Het landschap op deze plek is niet plat maar ook niet bezet met hoge bergen. Wel vind je hier dus bergen en heuvels van gemiddeld formaat. Je kunt het Zwarte Woud op de kaart vinden tussen de Rijn en de Franse grens. Iets onder Nederland. In het Duits wordt deze regio ‘Schwarzwalder’ genoemd. Leuk weetje; in Nederland verkopen we onder deze naam zowel zwaar en sterk zuurdesembrood als die lekkere chocoladetaartjes met kersen.

Vakantiebestemming Zwarte Woud
Blik op de Titisee - bron: pxhere

Activiteiten in het Zwarte Woud

Omdat niets doen ook een activiteit is, is het sterk aan te raden op zoek te gaan naar wat welness. In het stadje Baden-Baden, de naam zegt het al, vind je oeroude bronnen waarvan nog steeds wordt gezegd dat ze geneeskrachtige werking hebben. Heerlijk om even helemaal tot rust te komen. Wil je toch een dagje winkelen, eten en nieuwe indrukken opdoen, sla dan de stad Freiburg zeker niet over. Deze stad is ook in het bezit van een gondelbaan welke je naar een prachtig uitzicht over de stad brengt. De vele grote maar ook kleine pittoreske restaurants geven je een fijn gevoel en de vele gezellige bars nodigen je uit voor een klein drankje na.

De Schwabentor in Freiburg - bron: pxhere

Omgeving Zwarte Woud

Wil je de omgeving helemaal uitpluizen, ga dan te voet op weg. Bewandel de vele prachtige paden welke leiden tot mooie meren en zelfs de watervallen bij Triberg. Ga je toch liever het water op dan kun je terecht bij Titisee. Dit meer geeft zich over aan de wensen van de mens. Hier kunnen dan ook diverse watersporten beoefend worden. Moe geworden koop je daarna nog een mooie koekoeksklok (handgemaakt in deze streek) en geniet je van de ondergaande zon vanaf de aanliggende promenade.

Plan je reis naar Duitsland