Gastartikel

Vietnam – de beste tips voor een leuke en avontuurlijke reis

Vietnam is één van de populairste vakantieoorden in Azië. Dit is ook niet raar, het is een land met prachtige natuur, stranden, een rijke cultuur en super lekker eten. Het is een veelzijdig land om heen te gaan, en daarom is zeker backpacken door de verschillende oorden en de mooie natuur heel populair. Wil jij dit avontuurlijke land wel eens meemaken? In dit blog vind je een aantal goede tips voor een topreis door Vietnam.

Vietnam – de beste tips voor een leuke en avontuurlijke reis
Één van de populairste bestemmingen in Azië: Viëtnam

Klimaat

Vietnam heeft een heel ander klimaat dan wij kennen. Het is aan te raden om in de wintermaanden naar Vietnam te gaan, want in de zomer is het buitengewoon heet (25 – 35 graden) en valt er heel veel regen – dit is het regenseizoen. De winter is droger en meestal een aangename 15-25 graden.

Vietnam – de beste tips voor een leuke en avontuurlijke reis
Halong Bay

Bezienswaardigheden

Als je door Vietnam reist wil je van alle mooie aspecten iets meepakken. Vietnam heeft mooie en hele levendige steden, met name Ho Chi Minh-stad en Hanoi zijn populair. Qua natuur is Vietnam heel veelzijdig, het kent mooie tropische natuur en bergen, indrukwekkende grotten, en omdat het grotendeels langs de kust ligt, ook hele mooie stranden. Misschien wel de meest indrukwekkende natuur in Vietnam is de omgeving van het bekende dorpje Sapa. Hier vind je prachtige valleien en rijstvelden. Door de eeuwen heen hebben Vietnamesen hier in de bergen rijstvelden bewerkstelligd, door verschillende terrassen/lagen aan te brengen in de hellingen.

Een andere aanrader om de mooie natuur in Vietnam te beleven is varen of touren over het water, dat vaak omringd is door de prachtige en overweldigende natuur. De rivier Mekong loopt door veel mooie natuur, en zeker ook varen in Halong Bay (in de buurt van Hanoi) is een aanrader. Dit biedt een vaartocht te midden van prachtige rotsen.

Tenslotte ligt Vietnam natuurlijk voor een groot deel langs de kust, en zijn er mooie stranden. Echter, zeker niet overal zijn de stranden even mooi en netjes! De stranden van Hoi An en Phan Thiet zijn erg geliefd. Voor eilandliefhebbers is Con Dao een heel mooi tropisch eiland met ook prachtige stranden.

Vietnam – de beste tips voor een leuke en avontuurlijke reis
De rijstvelden van Sapa

Voorbereidingstips

Er zijn een aantal belangrijke voorbereidingstips voor een reis naar Vietnam. Ten eerste heb je een visum nodig. Een visum voor Vietnam is gemakkelijk online te regelen. Je moet het alleen even van tevoren in orde maken, zodat je de documenten op tijd voordat je weggaat op vakantie ontvangt. Om een visum Vietnam te regelen moet je wat gegevens verstrekken en het kost ongeveer 20 euro.  Verder moet je qua spullen pakken vooral rekenen op een redelijk warme vakantie, het is handig om rekening te houden met zowel zon als regen.

In Vietnam is alles erg goedkoop. Zeker als je meer via lokale resorts reist en niet voor de populairste resorts kiest om te verblijven, is het prima mogelijk om voor ongeveer 30-40 euro per dag rond te komen. Een goede voorbereidingstip is dus ook om van te voren een route uit te stippelen, en ook om je van te voren alvast een beetje te  verdiepen in de dingen die je gaat bezoeken en in de Vietnamese cultuur in het algemeen. Dit maakt het bezoek aan deze plekken nog een stuk leuker en interessanter. En het wekt nog meer zin en enthousiasme voor je reis!

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a86a025a5dab_selected-products” products=”9200000050153930,9200000067181491,9200000040900098,9200000075854516,9200000029250239″ name=”vietnam-gastartikel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...