Reisroute Kirgizië - Kaldamo pass
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Waar moet je op letten als je een reisverzekering afsluit?

Veel Nederlanders gaan ieder jaar minimaal één keer op vakantie. Daarnaast gaan sommige mensen ook regelmatig een weekendje weg of een dagje uit. Tijdens deze tripjes is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Sluit daarom een reisverzekering af. Met zo’n verzekering ben je verzekerd tijdens dagtripjes, weekendjes weg en vakanties in het buitenland. Wil je een reisverzekering afsluiten? Dan kun je bij veel verzekeraars terecht. Beslis niet te snel, maar neem de tijd. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op moet letten als je een reisverzekering afsluit.

Ga jij goed verzekerd op reis?
Ga je op reis? Sluit een goede reisverzekering af - bron: pxhere.com

Kies de dekking die het beste bij jou past

Hierboven haalden we al aan dat je met een reisverzekering verzekerd bent voor dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland. Dit is niet het enige, want ook trips in Nederland met een geboekte overnachting vallen binnen de dekking. Ook de volgende zaken zijn verzekerd:

  • De terugreis mocht er een belangrijk persoon voor jou ziek worden of overlijden
  • De terugreis mocht een kinderoppas of de persoon die jouw zaak overneemt ziek worden of overlijden
  • De vervoerskosten mocht er iemand overlijden of in een ongeluk raken

Doordat een reisverzekering vaak dezelfde zaken dekt, denk je mogelijk dat er geen verschil in zit. Toch is dit wel degelijk het geval. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wil je verzekerd zijn tijdens één vakantie of reis? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Wanneer je het hele jaar door verzekerd wilt zijn, sluit je een doorlopende reisverzekering af. Denk daarom goed na welke dekking het beste bij jou past voordat je een keuze maakt.

Reisroute Kirgizië - Kaldamo pass
Ga je buiten Europa? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking

Waar ben je verzekerd?

Weet je inmiddels welke dekking het beste bij jouw situatie past? Dan ben je er nog niet. Je bepaalt namelijk ook zelf waar je verzekerd bent. De meeste verzekeraars maken onderscheid tussen Europadekking en Werelddekking. Wie voor de Europadekking kiest, is verzekerd in Nederland, alle Europese landen, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, Turkije en een deel van Rusland, en een aantal niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Marokko, Syrië en Tunesië. Reis je naar een ander land? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd.

Aantal dagen dat je aaneengesloten verzekerd bent

Wie een kortlopende reisverzekering afsluit, verzekert één vakantie of reis. Wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest, bepaal je vaak zelf hoeveel dagen je aaneengesloten verzekerd bent. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 60 of 180 dagen, maar ook voor 365 dagen. Hoe langer deze periode, des te hoger de premie uitvalt. Het maakt niet uit hoe vaak je op vakantie gaat, zolang je de maximale reisduur maar niet overschrijdt.

Volg eerst lessen voordat je gaat skiën
Je kunt je aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor wintersport - bron: pxhere.com

Aanvullend verzekeren of niet?

De standaard dekking van een reisverzekering biedt niet altijd uitkomst. Gelukkig kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo kun jij je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor wintersport. Verder kun je aanvullende verzekeringen afsluiten voor bagage, geneeskundige kosten en pechhulp en vervangend vervoer. Daarnaast kun je een annuleringsverzekeringen afsluiten, zodat jij je niet druk hoeft te maken over extra kosten als een reis niet door kan gaan.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.