Roemenië - Transsylvanië
Blog

Waarom een rondreis door Roemenië hot is

Bij een rondreis door Roemenië denken veel mensen aan een reis door een onbekend land, ergens ver weg in het oosten van Europa. Men drinkt er wodka als water en er wonen vampieren en zigeuners, toch? Nou, niet dus. Gelukkig is dit stereotype zwaar overdreven en er is veel meer te zien en doen tijdens een rondreis door dit prachtige land dan je op het eerste gezicht zou denken. Een rondreis door Roemenië biedt je naast een hoop avontuur ook een interessante mix aan lekker op het strand liggen, bijzondere architectuur en adembenemende berglandschappen. Mocht je nog twijfelen dan hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet waarom een rondreis door Roemenië hot is!

Boekarest

De hoofdstad van het land is tevens de drukste stad en kent veel leuke barretjes en een bijzondere architectuur. Vooral het parlementsgebouw is erg mooi. Men noemt Boekarest ook wel ‘Parijs in het klein’, juist vanwege de vele barokke gebouwen en sfeervolle straatjes die je er tegenkomt. Ook veel orthodoxe kerken zijn de moeite waard, zowel van binnen als van buiten. Voor een beter beeld over de geschiedenis van het land ga je naar het dorpsmuseum. Erg leuk, ook voor met de kids!

Roemenië - Boekarest
De Roemeense hoofdstad Boekarest

Strand

Zonliefhebbers en strand vakantiegangers moeten tijdens hun rondreis door Roemenië zeker een paar dagen uittrekken om te chillen aan de kust. Het zand van de stranden aan de Zwarte Zee is fijn, er zijn veel voorzieningen en restaurantjes aanwezig en het water is van goede temperatuur. Een bekende en zeer favoriete badplaats is Eforie. Eforie ligt vlakbij een ontzettend zout meer en men zegt dat een duik in dit water zeer gezond is. Veel mensen trekken dan ook naar de badplaats vanwege de ideale ligging tussen een reinigend meer en een mooi strand.

Natuur

De natuur in Roemenië is vrij ongerept en er leven veel dieren in het wild. In het stadje Brasov kun je goed beren spotten, wat echt een hele toffe ervaring is. Het natuurgebied Transsylvanië is zeer geschikt voor wandeltochten door prachtige bossen, maar wees op je hoede voor wolven, die leven hier namelijk veel. Blijf je op de paden dan hoef je je geen zorgen te maken. De Karpaten beslaan ook een groot deel van het land waardoor je veel valleien en middelhoge bergen zult tegenkomen, ideaal voor een uitdagende wandeling dus! Onderweg is de kans groot dat je een mooie houten kerk of middeleeuws kasteel tegenkomt en beide zijn zeker een bezoekje waard.

Roemenië - Transsylvanië
Het natuurgebied Transsylvanië is zeer geschikt voor wandeltochten door prachtige bossen

Cultuur

Tijdens je rondreis door Roemenië kom je er al snel achter dat Roemenen, net als vrijwel heel oost Europa, een cultuur hebben die sterk verschilt van de onze. Dit kan uiteraard even wennen zijn maar het is belangrijk om hier open voor te staan. Je zult zien dat de mensen een stuk vriendelijker zijn dan dat ze er op het eerste gezicht uitzien en in veel dingen zal je positief worden verrast. Ben je in de kroeg of in een restaurant, probeer dan vooral een slok van het nationale drankje, ţuică of bestel sarmale, een geliefd gerecht onder de locals.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.