Actieve vakantie naar Peru
Blog

Waarom kiezen voor een actieve vakantie naar Peru?

Veel vakantiegangers trekken vaak naar warme landen om te genieten in luxe hotels of een mooie cruise. Dat is natuurlijk een erg rustgevende manier om vakantie te vieren, maar het is vaak wel jammer dat je niet alles meekrijgt van het land waar je op vakantie gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reis naar Peru? En dan dus niet de hele vakantie op het strand doorbrengen, maar reizen naar Peru op een actieve manier waardoor je het land écht goed kan ontdekken.

Actieve vakantie naar Peru
Peru is een land met extreem veel biodiversiteit

Een betoverend Zuid-Amerikaans land

Peru is een Spaanstalig land, gelegen in Zuid-Amerika. Het land ligt aan de westkust van het continent, omgeven door Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. En natuurlijk de Grote Oceaan in het westen. Peru is een land met extreem veel biodiversiteit. Van graslandschappen, tot het Andesgebergte maar ook tropische regenwouden, je komt echt allerlei landschappen tegen tijdens je Peru reis. Maar waarom zou je nou kiezen om reizen naar Peru op een actieve manier in te vullen?

1: Op een actieve vakantie zie je meer

We hebben het al genoemd, maar het is zo belangrijk dat we het nog een keer benadrukken: op een actieve Peru reis zie je echt veel meer van het land. Als je een zonvakantie boekt is de kans groot dat je niet veel reist en vooral rondhangt in de toeristische gebieden. Terwijl je bij actief reizen in Peru ook het land verkent buiten de toeristische attracties om. Vooral als je een goed reisbureau en een goede gids vindt, kan je echt de meest prachtige plekken vinden die je met een zonvakantie niet zult vinden.

Actieve vakantie naar Peru
Machu Picchu

2: Je verveelt je geen moment

Reizen naar Peru is de ideale manier om een stukje Zuid-Amerika te ontdekken. Er is namelijk ontzettend veel te doen tijdens je Peru reis, wat onder andere komt door de diverse natuurgebieden van het land. Wat dacht je van een trektocht zoals de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu. Of zoek de woestijn op en ga sandboarden waarbij je op een buggy de woestijn ontdekt terwijl je met een board van de hoogste zandduinen af kan glijden.

Als je wat meer cultuur wilt snuiven, kan dat bijvoorbeeld in het stadje Cuzco. Een stadje wat de typisch Peruaanse sfeer uitstraalt. In Cuzco vind je allerlei leuke souvenir- en kledingwinkeltjes, met veel producten gemaakt van alpaca wol. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, je zult je tijdens je Peru reis geen moment vervelen.

3: Een actieve reis zorgt voor mooie herinneringen

Genieten op het strand is fijn, maar zorgt dat nou echt voor een onvergetelijke vakantie? Als je naar Peru reist en voor een actieve vakantie hebt gekozen, weet je zeker dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten. Je komt op bijzondere plekken, komt in contact met de lokale bevolking, bezoekt gebouwen en bezienswaardigheden met een bijzondere geschiedenis waar je wellicht nog niet vanaf wist en ziet prachtig natuurschoon waar je in Nederland alleen maar van kunt dromen. Wat je op internet ziet en leest van Peru, is in het echt nog eens duizend keer zo mooi. Een Peru reis is oprecht een vakantie die je nooit meer zult vergeten.

Actieve vakantie naar Peru
De lokale bevolking van Peru

4: Een actieve reis is ook nog eens gezond!

Een actieve Peru reis is veel gezonder dan dat je in eerste instantie zult denken. Je bent continu in beweging en je bent veel in de buitenlucht. Je kan even weg uit die dagelijkse sleur van achter je computer zitten. Na actief wezen reizen naar Peru ben je weer helemaal opgeladen en vol met nieuwe energie en geweldige herinneringen. Zodat je weer met plezier kunt uitkijken naar je volgende actieve vakantie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.