Gastartikel

Wegdromen met een wijntje in de Moezelstreek

Tussen Trier en Koblenz ligt de Moezelstreek. De Moezel, een rivier die zich door het Duitse landschap uitstrekt en daar omheen heerlijke wijngaarden huist. De Moezelstreek is dan ook een favoriet vakantieoord voor wijnliefhebbers. Ideaal aan deze streek is dat het niet te ver van huis is. Met de auto ben je er in twee uurtjes vanaf Zuid-Nederland. Je zou zelfs kunnen overwegen om er een fietsvakantie van te maken.

Wegdromen met een wijntje in de Moezelstreek
Het wijnstadje Cochem - bron: pxhere

In slow tempo door de Moezelstreek

Het voordeel van de fiets of zelfs de benenwagen is dat je niets ontgaat. Je gaat langzaam door de prachtige groene heuvels en wijngaarden, waardoor je heerlijk rustig van alles kunt genieten. Je kunt er zomaar voor kiezen om een rondleiding bij een van de wijnboeren te doen. Of een heerlijke picknick tussen de bloeiende landschappen. Het is ook nog eens milieubewust. Vergeet allereerst niet een van de toeristeninformatie bureaus aan te doen voor een paar goede routes. Daarnaast kun je ook gelijk verschillende opties voor overnachten aanvragen, denk aan bed & breakfasts, hostels of een camping. Voor je het weet dwaal je door sprookjes taferelen, gezellige wijnstadjes als Cochem en poëtische natuur.

Wegdromen met een wijntje in de Moezelstreek
Kaisertherme in Trier - bron: pxhere

Duik in de geschiedenis in Trier

Vlakbij de Luxemburgse grens ligt de oudste stad van Duitsland. Lang geleden vielen de Romeinen Trier binnen om er vele Romeinse bouwwerken achter te laten. Ook vind je er vele monumenten die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Door de scholen en universiteit die in het stadje huizen is er zowel voor jong en oud genoeg te beleven. Denk aan fijn lunchplekjes en een gezellig nachtleven. En leuke afwisseling mocht je vanuit de rust van de Moezelstreek je even in de levendigheid willen wanen.

Wegdromen met een wijntje in de Moezelstreek
Münzplatz in Koblenz - bron: pxhere

Kijk je ogen uit in Koblenz

Na een goede tocht langs de Moezel is er nog een andere stad die een bezichtiging waard is en dat is Koblenz. Dit is de stad waar de Rijn het van de Moezel overneemt. Een leuk eindpunt voor je tocht door de Moezelstreek. Proef hier het verschil tussen de wijnen uit de Moezelstreek en de Rijnwijnen. Koblenz is hier de uitgelezen plek voor als centrum van de wijnhandel. Je zult bijna net kunnen kiezen tussen al die restaurants en wijnlokalen waar de beste wijnen geschonken worden. Ook voor de winkelliefhebbers is er genoeg in deze stad te beleven. Na veel pech bij oorlogen is veel van Koblenz in puin gelegd, maar gelukkig bleven de oude gebouwen in Barokstijl overeind staan en een ware aanrader voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Kerstmarkt van Bochum

Kerstmarkten

Kerstmarkt van Bochum

De kerstmarkt van Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf zijn inmiddels bekend terrein bij mij en worden jaarlijks bezocht. Deze kerstmarkten zijn redelijk dichtbij en eenvoudig te bereiken. Het is dan...

De mooiste wandelingen in Nepal

Gastartikel

De mooiste wandelingen in Nepal

Zeg je Nepal, dan denken veel mensen aan enorm besneeuwde bergtoppen en moeilijk begaanbare treks. Natuurlijk vind je die daar. Men noemt het niet voor niets ‘het dak van de wereld’. Vaak wordt...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!