Ameland
Blog

Welke leuke dingen zijn er te doen in het noorden van Nederland?

Wil je een dagje uit of een weekendje weg in Nederland? Er valt van alles te beleven! Je kunt naar alle uithoeken van het land toegaan – het is maar net waar je graag op pad wilt gaan. Ben je van plan om naar het noorden van het land te trekken? Lees dan verder voor onze tips: dít kun je allemaal gaan doen.

Ameland
Ameland, klein maar fijn

Bezoek de Waddeneilanden

Ben jij al eens op de Waddeneilanden geweest? Veel Nederlanders hebben hier nog nooit eerder een bezoek gebracht! Reden dus om eens een uitstapje naar een van de eilanden te maken. Klein, maar fijn is Ameland, waar je met de boot vanuit Holwerd naartoe trekt. Om er een waardig reisje van te maken, boek je een hotels Ameland overnachting. Zo kun je allereerst rustig arriveren, en de dag erop nog uitgebreid de tijd nemen om het eiland te ontdekken. Baan je een weg door de gezellige dorpjes, wandel door de duinen en neem misschien zelfs een duik! Trek gekregen? Dan ga je voor een lunch of diner naar een Ameland restaurant. Probeer de mooie streekgerechten uit, om nog meer van het eiland te proeven.

Groningen - bron: pxhere.com

Steden in het noorden van Nederland

Ook de noordelijke provincies van ons land zijn een bezoek waard. Hier zijn verschillende interessante steden te vinden. Denk aan de bruisende steden Groningen en Leeuwarden. De vele studenten die in de stad wonen, maken dat er een gezellige sfeer hangt: er valt altijd iets te beleven. Ook de kleinere stadjes zijn een bezoekje waard, met name als je er toch langs trekt. Wandel door de straatjes of ga eens lekker op een terras zitten bij mooi weer.

Mooie wandel- en fietsroutes

Er zijn veel prachtige wandel- en fietsroutes te vinden in het noorden van het land. Zo staat Friesland bekend om de idyllische uitzichten, met veel water en uitgestrekte landschappen. In Noord-Holland vind je boven Amsterdam het gebied Laag Holland, met typisch Nederlandse aanzichten. Zo voel je je als een ware toerist in eigen land! Je kunt bijvoorbeeld zelf de fiets meenemen, of een fiets huren in een van de gebieden. Liever de benenwagen nemen? Dat is uiteraard ook een goede mogelijkheid – al kun je dan wel wat minder grote afstanden afleggen. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat.

Ontspannen bij het IJsselmeer - bron: pxhere.com

Ontspannen aan het water

In het noorden van het land is er veel water te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het IJsselmeer of het Markermeer! Je kunt er zwemmen, varen en wandelen, om maar wat voorbeelden te noemen. Voor ieder is er wat te doen aan de waterkant. Ook de Noordzee is een uitgelezen plek om te ontspannen aan het water. Zo ga je er echt even helemaal tussenuit!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.