Amerika dag 4 - Yellowstone National Park - Einde van de Blacktail Plateau Drive
Blog
Gastartikel

Welke reis past het best bij jou?

Reizen is iets heel moois en bijzonders. Je pakt bijvoorbeeld de auto om op roadtrip te gaan, vliegt naar een warm eiland, gaat erop uit in eigen land of doet een lange afstandsreis naar Azië. De mogelijkheden heeft eindeloos. Reizen geeft veel mensen rust reizen heeft ook een positief invloed op je welzijn.

Amerika dag 4 - Yellowstone National Park - Einde van de Blacktail Plateau Drive
Een roadtrip is de laatste jaren heel populair geworden

Roadtrip

Een roadtrip is de laatste jaren heel populair geworden. Mensen die met zo weinig mogelijk spullen op reis gaan om verschillende landen, steden of zelfs continenten te ontdekken. Je kan er voor kiezen om alleen de wereld te ontdekken of om het samen te ontdekken. Veel mensen vinden het iets magisch. Je ontdekt namelijk niet alleen meer cultuurverschillen in de wereld, maar je ontdekt ook meer over je jezelf. In deze tijd kom je jezelf tegen, leer je meer over jezelf en anderen. Een roadtrip heeft dus niet enkel als doel om lekker op vakantie te gaan. Nee, een roadtrip is veel meer dan dat!

Blue Monday - Tropische zee bij Klein Curaçao
Chillen op Curaçao

Lekker warm

Heerlijk lekker met het vliegtuig naar een warm eiland om te zonnen op het strand, lekker te gaan shoppen en in de avond lekker te gaan eten in een lokaal cafétje.  Om bij je warme bestemming te komen, moet je echter wel vaak met het vliegtuig. En jij als échte Nederlander wil waar voor je geld en niet te veel betalen. Skyscanner tickets zorgt ervoor dat tickets worden vergeleken op basis van prijs. Zo kan je de goedkoopste vlucht boeken naar een lekker warm eiland. Waar je lekker kan genieten van de zon en de omgeving.

Mihintale - Sri Lanka
Azië is perfect als je meerdere landen wil bezoeken

Reis door Azië

Ben je een echt cultuur freak en hou je er van om verschillende landen te bezoeken dan is een doorreis door Azië perfect voor jou. Je kiest zelf welke landen je doorkruist. Een doorreis maken naar een land zoals Azië is niet niets. Dit komt mede doordat men vaak de talen in Azië niet spreekt, of de cultuurverschillen niet kent. In dergelijke gevallen kiest men er vaak voor om bij een reisorganisatie (veelal tegen betaling) informatie aan te vragen. Zij kunnen leuke activiteiten voor je verzinnen, zorgen voor het huren van een auto en voor slaapplekken.

Er zijn genoeg leuke steden in Nederland

Binnenlandse reis

Heb je snel last van heimwee of wil je gewoon lekker dicht bij huis blijven? Je doet jezelf er dan goed aan om een stedentrip in eigen land te organiseren. In Nederland zijn er genoeg leuke steden, met mooie bezienswaardigheden, die je vaak nog niet hebt bezocht. Denk hierbij aan Valkenburg. Een veel bezochte plek door dagjesmensen en buitenlandse vakantiegangers is uiteraard Amsterdam Centrum. Ook Scheveningen is een leuke plek, met veel leuke eet- en drinkgelegenheden, waar je lekker kan ontspannen. Je kan er je eigen mooie reisje van maken en kiest zelf wanneer je er klaar mee bent en naar je eigen vertrouwde stulpje wil.

Mijn avontuurlijke roadtrip door Kirgizië met De Verdwaalde Jongens
Reizen is goed voor je welzijn

Welzijn

Reizen is ook zeker goed voor je welzijn. Het zorgt ervoor dat je dichterbij jezelf komt te staan. Veel reizigers zeggen daarom ook dat je jezelf gaat tegenkomen op een goeie manier. Je gaat meer leren over jezelf en het geeft je een boost om door te gaan. Je merkt ook dat veel reizigers met meer rust en met een positiever zelfbeeld terug komen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.