Blog

Welke reis past op welk moment?

Vakantie vieren kan op heel veel manieren. Dat biedt voordelen, want zo kan je altijd doen wat je op dat moment leuk vindt. Het is alleen wel van groot belang om eerst goed te bepalen welk soort reis je eigenlijk wilt maken. Aan de hand van enkele tips die je hier vindt, kan je heel gemakkelijk bepalen welk soort reis voor jou op dit moment het meest geschikt is. Wil je lekker ontspannen, of wil je juist lekker actief zijn? Deze en andere vragen worden hier beantwoord, zodat je direct je keuze kan maken.

Even kort ontsnappen

Op vakantie gaan is vooral een manier om jezelf weer even op te peppen. Na een drukke tijd op school of kantoor is het fijn om er even uit te zijn en gewoon te kunnen genieten. Korte reisjes kunnen daar al goed geschikt voor zijn. Dan kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om een leuke stedentrip te ondernemen. In de steden is natuurlijk van alles te beleven. Bovendien zijn er steden in overvloed waar je naartoe kan en ze zijn allemaal verschillend. Na een paar dagen in een andere omgeving ben je weer opgeladen om ertegenaan te gaan.

Weg van alles

Misschien is even kort ontsnappen niet voldoende voor jou. Het is nu tijd om even echt weg van alles te zijn. Dan is het een goed idee om een wat langere trip te plannen. Daar is de rondreis heel geschikt voor. Je bent langere tijd van huis en verplichtingen en je doet iedere dag nieuwe indrukken en ontdekkingen op. Rondreizen zijn bovendien heel divers. Daarvoor zoek je dan wel een streek uit die veel te bieden heeft. Zoals een rondreis langs de Amalfikust. Je gaat van plek naar plek en hebt de komende weken nergens een zorg om.

Alerce Milenatio Trail - Chili
In 2023 maakte ik een roadtrip door het noorden van Patagonië, weg van alles en iedere dag nieuwe ontdekkingen

Alles om te ontspannen

Voor velen is de vakantie vooral een tijd om lekker te ontspannen. Je doet het liefst zo min mogelijk en kiest ervoor om alleen maar lekker te genieten. Dat kan bijvoorbeeld door een strandvakantie te boeken in de zomer. Je dagen doorbrengen op een handdoek of ligbed op het strand is alles wat je nodig hebt. Voor anderen is het juist zo dat een reisje naar de camping dit ontspannen gevoel oproept. Wanneer je gewoon even helemaal niets wilt, dan is dit het soort vakantie om voor te gaan. Je weet zeker dat je dan tot rust komt.

Toch nog werk gedaan krijgen

Misschien kan of wil je jouw werk niet helemaal loslaten tijdens je vakantie. Dan is daar tegenwoordig ook een goede optie voor. Dit wordt de workation genoemd. Je kiest dan een vakantiebestemming uit, bijvoorbeeld in een appartement of een huisje, waar je ook een goede werkplek vindt. Op die manier kan je dan enkele uren van de dag gewoon aan de slag en wat werk gedaan krijgen. De rest van de dag kan je dan besteden aan het doen van de leuke dingen die bij vakantie horen. Zo krijg je het beste van beide werelden op je vakantie.