Winactie: Altec Roma Omafiets 28 inch
Blog

WINACTIE: Maak kans op een fiets

ER KAN NIET MEER GEREAGEERD WORDEN OP DEZE ACTIE. 

Wij Nederlanders houden van fietsen. Er is geen enkel anders land waar zoveel wordt gefietst. In totaal fietsen de Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar, dat is per persoon zo’n 880 kilometer. En ook op reis is het hartstikke leuk om een stad met de fiets te ontdekken. In steeds meer steden kun je fietsen huren en worden fietspaden aangelegd. Ben jij ook dol op fietsen? Dan is deze winactie misschien iets voor jou, want wij mogen een fiets weggeven ter waarde van €179,-!

Fietsen op reis

Tijdens mijn reizen fiets ik gek genoeg niet heel veel. In Afrika heb ik wel eens tussen de zebra’s en giraffes gefietst, in Münster heb ik eens een dagje een fiets gehuurd om buiten het stadscentrum enkele bezienswaardigheden te bezoeken, in Sri Lanka hebben we twee dagen langs tempels gefietst op de meest krakkemikkige fietsen en in Bolivia heb ik over de beruchte Death Road gefietst. Verder doe ik eigenlijk alles te voet of met de huurauto. En toch kun je met de fiets op een snelle manier veel van een bestemming zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstocht door Kopenhagen, de meest fietsvriendelijke stad ter wereld? Of langs de gehele voormalige Berlijnse Muur fietsen? En om het nog wat spannender te maken, een fietstocht door de Franse Alpen of de Pamir Highway? Er zijn voldoende bestemmingen die je perfect met de fiets kunt verkennen. Ook in ons eigen land zijn er voldoende mooie fietsroutes. Misschien moet ik eens wat vaker op de fiets stappen! Misschien hebben jullie nog leuke tips voor mij?

9x doen in Münster - Huur een fiets
Fietsen in Münster

Dagelijks met de fiets naar werk

Dat ik op reis niet zo vaak fiets, wil niet zeggen dat ik helemaal niet fiets. Zelf ben ik totaal het type niet om wekelijks naar de fitness te gaan. In plaats daarvan heb ik een hele tijd lang vaak hardgelopen. Hier ben ik mee gestopt toen ik steeds vaker last kreeg van kleine spierblessures. Maar wat dan? Op mijn werk zit in de hele dag op mijn bureaustoel achter het scherm te staren en als ik thuis ben moet er ook gewerkt worden aan Reizen & Reistips. Op de wandelingen naar de koffiemachine na krijg ik doordeweeks niet veel beweging. Om dit te compenseren fiets ik dagelijks naar mijn werk, door weer en wind. Zo heb ik mijn dagelijkse beweging toch een beetje te pakken. Daarnaast ben ik een stuk sneller op mijn werk dan met de auto, en ik ben ook nog eens ‘groen’ bezig.

Maak kans op een fiets

Wil jij ook wat meer op de fiets stappen? In samenwerking met fietsenopfietsen.nl mogen wij een leuke winactie op zetten. Ik mag 1 Altec Roma omafiets 28 inch in het Mat Zwart verloten (ter waarde van €179,-). Deze fiets is een klassiek model met een moderne uitstraling en eigentijdse kwaliteit. De fiets is uitgevoerd als een damesmodel, maar mannen…. ook jullie kunnen er natuurlijk gewoon op fietsen. Kijk voor meer informatie over de fiets op fietsenopfietsen.nl.

Winactie: Altec Roma Omafiets 28 inch
Reizen & Reistips mag deze Altec Roma Omafiets 28 inch weggeven

Hoe kun jij deze fiets winnen?

1) Laat in een reactie hieronder weten waar of welke route jij al eens hebt gefietst of zou willen fietsen
2) LIKE Reizen & Reistips op Facebook en LIKE direct ook even het Facebook bericht van deze winactie
3) Het delen van de winactie op Facebook, Twitter of Instagram is niet verplicht, maar levert je wel een extra winkans op. Vergeet allen niet om Reizen & Reistips te taggen!

De winactie loopt tot en met vrijdag 15 november 2019. De winnaar ontvangt van ons een email-bericht. Zorg er dus voor dat je een correct email adres achterlaat en het zou prettig zijn als je kunt reageren met een volledige naam (of bedrijfsnaam) in verband met de social media controle. De winnaar van deze winactie zal geen verzendkosten hoeven te betalen voor de fiets.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!