Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Zo blijf je verbonden met Nederland als je op reis bent

Een van de gevolgen van veel reizen is dat je jezelf flink persoonlijk ontwikkelt. Je leven kan echt veranderen door in contact te komen met mensen en gewoonten uit andere culturen. Door nieuwe ervaringen krijg je nieuwe inzichten, niet alleen in andere mensen maar ook in jezelf en je eigen cultuur. Zoals het tegeltje zegt: “Degene die terugkomt van een reis is niet dezelfde als die wegging.”

Als je terugkomt van een lange reis lijkt Nederland soms vreemd en duurt het even voordat je weer helemaal bij bent. Niet alleen qua perspectief, maar ook de onderwerpen van alledaagse gesprekken. Je hebt je waarschijnlijk al die tijd niet echt beziggehouden met plaatselijk nieuws of de nieuwste Nederlandse tv-series.

Misschien heb je in het begin wel geprobeerd om jezelf op de hoogte te houden en stuitte je al snel op een foutmelding, dat je online een Nederlandse video niet kunt bekijken vanuit jouw locatie. Na verloop van tijd geef je het gewoon helemaal op. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe minder belangrijk het lijkt. En je raakt je verbinding met het kikkerlandje een beetje kwijt.

Gebruik een VPN om op de hoogte te blijven

Dit is gemakkelijk op te lossen door regelmatig Nederlandse uitzendingen te blijven volgen met behulp van een virtueel privé netwerk (VPN). Websites en streamingdiensten weten namelijk waar je bent door de informatie van je IP-adres te lezen. Een VPN-app op je telefoon kan je IP-adres gemakkelijk aanpassen naar een Nederlands adres en websites laten denken dat je gewoon in Nederland bent. Zo verdwijnen alle blokkades als een waterijsje in de tropische zon. Je kunt met een VPN Netflix bekijken met alle Nederlandse titels in het aanbod, of zelfs je hele Nederlandse tv-abonnement meenemen op reis.

Het is heel simpel om in een paar stappen een VPN op te zetten:

  • Registreer jezelf via de website van een VPN-dienst;
  • Download de app van die VPN-dienst;
  • Log in met je registratiegegevens;
  • Kies vervolgens je nieuwe Nederlandse virtuele locatie;
  • Surf naar de Nederlandse website of streamingdienst en kijk Nederlandse content.

Een paar weetjes:

Een proefperiode van een betaalde VPN is veel veiliger dan een geheel gratis VPN. Gratis VPN klinkt mooi, maar is meestal niet betrouwbaar of zeer beperkt.

De VPN heeft direct effect op al je apps die geolocatie gebruiken, of het nu Netflix is, de app van je Nederlandse tv-provider of je browser. Dat is dus reuzehandig. Maar als je die mooie reisfoto’s op Facebook of Instragram gaat plaatsen, moet je niet vergeten om het even uit te zetten. Anders zegt Facebook bijvoorbeeld tegen al je vrienden dat je in Almere zit.

Google Maps maakt gebruik van je gps-signaal en zal je dus gewoon de weg blijven wijzen op je echte locatie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.