Ga je backpacken? Zo zit het met een doorlopende reisverzekering voor lange reizen
Blog
Gastartikel

Zo sluit je een reisverzekering af

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht. Daarom twijfel je misschien of jij deze verzekering af moet sluiten. Maar wil je goed verzekerd zijn als je op reis gaat? Dan kun je niet om een reisverzekering heen. Met deze verzekering verzeker jij jezelf namelijk voor schade die je oploopt tijdens een reis. Heb je nog geen reisverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? Wacht hier dan niet te lang mee. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je in deze tekst hoe je een reisverzekering afsluit.

Ga je backpacken? Zo zit het met een doorlopende reisverzekering voor lange reizen
Zorg ervoor dat je goed verzekerd op reis gaat - bron: pxhere.com

Stel je verzekering samen

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Allereerst moet je kiezen hoe jij je wilt verzekeren. Je kunt voor een standaard reisverzekering kiezen, maar veel mensen breiden deze verzekering uit met één of meerdere aanvullende modules. Dit komt vooral doordat je met de standaard modules eigenlijk alleen verzekerd bent voor hulp bij calamiteiten en voor aansprakelijkheid door schade aan jouw vakantieverblijf.

Als je de standaarddekking niet voldoende vindt, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Zo kun je bijvoorbeeld een annuleringsverzekering afsluiten als aanvulling op jouw reisverzekering. Verder kun je ook jouw bagage aanvullend verzekeren en aanvullende modules voor medische kosten en personenschade toevoegen. De meeste verzekeraars bieden bovendien een speciale dekking voor wintersportvakanties aan.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Weet je hoe jouw reisverzekering eruit moet zien? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog kiezen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering dekt één reis of vakantie. Je kiest voor deze optie als je eigenlijk maar één keer per jaar op vakantie gaat. Wanneer je meerdere malen per jaar op vakantie gaat, kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Binnen de dekking van deze verzekeringen vallen overigens niet alleen vakanties en reizen, maar ook weekendjes weg.

Bereken hoeveel premie je betaalt

Net als voor iedere andere verzekering betaal je voor een reisverzekering ook premie. Maar wat kost een reisverzekering eigenlijk? We kunnen je helaas geen vaste prijs geven, want de kosten van deze verzekering zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Hoe uitgebreider de reisverzekering, des te hoger de premie uitvalt. Als je benieuwd bent hoeveel premie je betaalt, kun je het beste op de website van een verzekeraar kijken. Nadat je hier aangegeven hebt hoe jouw reisverzekering eruit moet zien, zie je vaak direct hoe hoog de premie is.

Verzeker jezelf online

Valt de premie je mee? Wacht dan niet langer met het afsluiten van de reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig online alles regelen, waardoor je direct een aanvraag in kunt dienen. Lastig is dit niet, want je hoeft alleen de verschillende stappen te doorlopen. Selecteer voor wie je de verzekering afsluit, wat het verzekerde gebied is en welke aanvullende modules je toe wilt voegen. Kies vervolgens of je per maand, per kwartaal of per jaar wilt betalen en vul jouw gegevens in. Controleer tot slot alles wat je hebt ingevuld en verstuur je aanvraag. Bij de meeste verzekeraars duurt het niet lang voordat jouw reisverzekering actief is.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.