Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht
Blog

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht

Als je een lange fietstocht voor de boeg hebt, is dat niet voor iedereen even leuk. Een fietsvakantie bijvoorbeeld is op zichzelf heel leuk, maar vind je het zelf heel saai om lang achter elkaar op de fiets te zitten? Dan moet je een manier vinden om je toch te vermaken tijdens deze lange fietstocht. Je kunt niet echt op je telefoon zitten en muziek luisteren is misschien ook niet altijd het beste idee. Raak je snel verveeld? De volgende dingen kunnen je vermaken tijdens de fietstocht en ervoor zorgen dat de tijd lekker snel voorbijgaat.

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht
Probeer mensen te tellen tijdens je fietsreis - bron: pxhere.com

Tel de mensen om je heen

Rijd je in een gebied waar je regelmatig andere mensen voorbij ziet gaan? Tel ze! Houd ze bij in je hoofd en probeer elke keer te onthouden waar je de vorige keer gebleven bent. Dit kan best een uitdaging zijn omdat je tijdens het fietsreizen soms minutenlang helemaal niemand tegenkomt, en je je vorige getal alweer vergeten kan zijn. Probeer het echter te onthouden. Wedden dat de tijd zo stukken sneller gaat?

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht
Bedenk tijdens het fietsen een verhaal - bron: pxhere.com

Bedenk een verhaal van begin tot eind

Heb je een beetje een creatief brein? Schrijf een verhaal, maar dan in je hoofd. Het kan gaan over wat je maar wil, hoe je het maar wil, het is tenslotte jouw verhaal. Maak er wat leuks van en ‘schrijf’ er de hele fietstocht aan. Aan het eind ga je een verhaal hebben wat waarschijnlijk erg gedetailleerd is en waar je eventueel later oprecht een verhaal van kunt maken of iets dergelijks. Maak er wat leuks van.

Reis je alleen? Bel met iemand

Als je alleen op fietsvakantie gaat, is het niet gek als je je op een gegeven moment echt verveeld. Wat gezelschap zou dan ook wel fijn zijn. Bel gerust iemand op en sluit je telefoon aan op wat oordopjes. Zo hoef je je telefoon niet vast te houden, maar kun je gewoon bellen met diegene. Misschien een familielid, je partner, een beste vriend of vriendin, enzovoort. Al is het voor een half uurtje of een uurtje, het is toch wel weer even gezellig om wat gezelschap te hebben en zal de tijd wat sneller voorbij laten gaan.

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht
Geniet van het landschap om je heen - bron: pxhere.com

Geniet!

Al is fietsen niet je favoriete ding om te doen, het is wel erg mooi en kan enorm verfrissend zijn om lekker te fietsen door mooie landschappen en prachtige gebieden. Geniet daarom! Het zijn gebieden die je hier in de buurt wellicht helemaal niet tegenkomt, en het hier doorheen fietsen zal je niet vaak gaan doen. Geniet dus optimaal van je reis.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.