Blog
Gastartikel

Zomertip: volg kitesurflessen!

Kitesurfen op een prachtig strand in het buitenland: voor veel mensen is dit een droom. Ben jij van plan om deze droom te realiseren en om te gaan kitesurfen tijdens je vakantie in het buitenland? Dan is het geen slecht idee om alvast kitesurflessen in Nederland te volgen. Zonder instructeur gaan kitesurfen in het buitenland is onverstandig als je totaal geen ervaring hebt. Beschik je echter over voldoende ervaring en de juiste materialen, dan is kitesurfen geen gevaarlijke watersport.

Kitesurfen op een prachtig strand in het buitenland

Wat is kitesurfen?

Bij het kitesurfen sta je op een kleine plank. Je wordt voortgetrokken door een vlieger (kite). Die kite maakt het mogelijk om hoge snelheden te behalen en om hoog te springen. Dit kan je een gave adrenalinekick geven. De hoogste snelheid die ooit door een kitesurfer behaald is, ligt hoger dan 100 km/u. Als beginner zul je uiteraard niet bij deze snelheden in de buurt komen. Tijdens de eerste kitesurflessen leer je de basis. De meeste mensen hebben de basis van het kitesurfen al vrij snel onder de knie. Het maakt echter niet uit als je wat langer bezig bent om de basis te leren. Iedereen leert weer in zijn eigen tempo. Krijg je les van een goede instructeur en geef je niet op, dan zal ook jij uiteindelijk kunnen kitesurfen!

Volg alvast in Nederland kitesurflessen - bron: pxhere.com

Zo kun je op vakantie meteen van start gaan

Als je in Nederland alvast kitesurflessen hebt gevolgd, hoef je tijdens je vakantie niet meer te leren kitesurfen. Het kan echt geweldig zijn om kitesurflessen te volgen, maar zodra je eenmaal op je droombestemming bent, ga je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van start. Volg je de lessen in Nederland, dan heb je al een beetje een vakantiegevoel. Bovendien hoef je jouw tijd in het buitenland zo niet te besteden aan het volgen van lessen. Het is dus zeker geen slecht idee om de lessen alvast in eigen land te volgen!

Kitesurflessen in eigen taal

Wanneer je nieuwe informatie tot je moet nemen, is het altijd prettig als er in je eigen taal gesproken wordt. Ook daarom is het fijn als je alvast kitesurflessen in Nederland volgt. Zo heb je het kitesurfen waarschijnlijk toch een stuk sneller onder de knie. Zeker als je de taal van het land waar je wilt kitesurfen niet goed beheerst, kunnen de lessen meer tijd in beslag nemen. Wanneer iets in je moedertaal wordt uitgelegd, begrijp je het meteen.

In Nederland heb je prima locaties om te kitesurfen

Ook in Nederland heb je prima locaties om te kitesurfen. Volg je kitesurflessen, dan hebben de instructeurs een goede plek voor je uitgekozen. De lessen volg je over het algemeen in ondiep water. Uiteraard worden de lessen ook aangepast op basis van jouw ervaring en leertempo. De instructeurs zorgen ervoor dat je alles in eigen tempo leert. Vaak krijg je ook een impactvest, helm en wetsuit cadeau of te leen. Houd er rekening mee dat je deze materialen ook nodig hebt als je in het buitenland wilt gaan kitesurfen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.