Gruta de las Galaxias

Niet ver van de enorme zoutvlakte Salar de Uyuni, is de Gruta de las Galaxias te vinden. Deze grot, met bizarre formaties en stalactieten is tegen een relatief klein bedrag te bezoeken. Weinig bedrijven voegen deze grotten toe aan hun Salar de Uyuni Tour.

De grotten zijn vrij recent (in 2003) gevonden door twee Boliviaanse mijnwerkers. Ze ontdekten een kamer met fantastische koraalrotsen en vonden het op een maanlandschap lijken. Daarom noemden ze deze grotten Galaxios. Één van de ontdekkers is nog altijd werkzaam bij de grotten, ondanks zijn leeftijd. De grotten waren overigens al eerder in gebruik geweest, want een kamer verderop is er een begraafplaats van de chullpa’s ontdekt, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Er zijn graven te vinden, diepe kuilen waar beenderen liggen. Ook zijn er schedels gevonden, waarvan er enkele zichtbaar worden gepresenteerd. Voor de Bolivianen is Gruta de las Galaxias een belangrijke en heilige plek. Veel Bolivianen komen hierheen om te offeren. Ze leggen allerlei bezittingen zoals sigaretten en coca-bladeren neer en strooien met alcohol.

Behoudens de grotten kun je genieten op het uitzichtpunt van een fraaie panorama van het gebied genieten en kun je rotsformaties en stenen zien die op cactussen lijken en vanwege de erosie zo zijn gegroeid.

Land

Bolivia

Stad

Departement Potosí

Plan je activiteiten

Boek je tours

Boek je accommodatie

Booking.com

Reisgidsen

Lonely Planet

Boek een hotel bij Departement Potosí

Booking.com