Laguna Colorada

Het rood/oranje meer van Laguna Colorada, met de witte eilandjes, de roze flamingo’s, de bergen en de blauwe lucht is pallet van kleuren. Het oogt haast surrealistisch en is een absoluut hoogtepunt. Letterlijk. Want het bijzondere meer is gelegen op een hoogte van ruim 4000 meter. Gedurende een meerdaagse trip rondom de Salar de Uyuni, is deze locatie een absolute must-see.

Laguna Colorada is niet dieper dan 3 meter en heeft een oppervlakte van bijna 15.000 hectare. De specifieke rood/oranje kleur van het water komt door het sediment van een algensoort die zich in het meer bevindt. De witte eilandjes in het water zijn borax, een mineraal. De algen zijn een voedingsbron voor flamingo’s, die hier in grote getale te zien zijn. In het gebied leven drie verschillende soorten flamingo’s. De Chileense flamingo, de Andes flamingo en de bedreigde James flamingo. Het weer kan een rol spelen in de kleur van het water. Wanneer het minder hard waait en vroeg in de ochtend, heeft het water een andere kleur rood. Probeer daarom het meer zowel in de ochtend als in de middag te bekijken.

Laguna Colorada is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. De meeste mensen die een meerdaagse tour boeken rondom de Salar de Uyuni, zullen deze hotspot dan ook zeer zeker zien.

Land

Bolivia

Stad

Departement Potosí

Plan je activiteiten

Boek je tours

Boek je accommodatie

Booking.com

Reisgidsen

Lonely Planet

Boek een hotel bij Departement Potosí

Booking.com