5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat
Blog

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan het legen van de vuilnisbak en andere taken die niet kunnen wachten tot je terugkomt. Ook je telefoon heeft nog een check nodig voor je vertrekt. De 5 dingen hieronder moet je beslist checken op je telefoon voor je op vakantie gaat.

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat
Check voor je vakantie deze 5 dingen op je telefoon - Bron: Dominik Dancs via Unsplash

1. Je telefoonabonnement

Je wilt natuurlijk niet enorm op kosten gejaagd worden wanneer je lekker aan het genieten bent in het buitenland. Check daarom eerst je telefoonabonnement, zodat je precies weet waar je aan toe bent voor je gaat vertrekken. Misschien is het wel tijd om voor een ander abonnement te kiezen, zeker als je van plan bent om wat vaker te reizen. Hier kun je handig je mobiel abonnement vergelijken. Ook kun je erover nadenken om te kiezen voor sim only met onbeperkt internet.

2. Het geheugen van je telefoon (of camera)

Misschien ben jij zo iemand die altijd foto’s maakt met je smartphone. In dat geval is het wel zo handig om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is in het geheugen van je telefoon. Zo hoef je niet ter plaatse te kijken welke video’s of foto’s je wilt gaan wissen om ruimte te maken, terwijl de zon op je scherm schijnt en je eigenlijk niet echt goed zicht hebt. Datzelfde geldt natuurlijk ook als je een camera meeneemt. Tijd om je SD-kaart leeg te maken of een nieuwe SD-kaart mee te nemen.

3. De tarieven voor bellen vanuit het buitenland

Controleer voor vertrek de tarieven voor bellen vanuit het buitenland. Wanneer je binnen de EU reist, valt dit vaak behoorlijk mee, maar zodra je buiten de EU komt, gaat het oplopen. Het ene land hanteert daarbij andere tarieven dan het andere land. Het kan ook zijn dat je niet alleen moet betalen voor uitgaande gesprekken, maar ook voor inkomende gesprekken. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent voor vertrek.

4. Handige reisapps

Misschien zijn er nog wat handige reisapps die je wilt downloaden voor vertrek, zoals die van het plaatselijke OV of met wandelroutes in de omgeving. Wanneer je dat wilt doen, kun je dat beter doen wanneer je nog thuis bent, zodat je ze via een veilige verbinding kunt downloaden. Ook gebruik je zo geen extra data uit je bundel of abonnement.

5. Stekker

Een telefoon die niet opgeladen hoeft te worden, klinkt als een droom, maar zover zijn we nog niet. Voorlopig heb je die stekker met oplaadkabel beslist nog nodig. Kijk van tevoren of de stekker te gebruiken is in het land van je bestemming. In sommige landen heb je andere stekkers nodig. Je kunt dan een wereldstekker gebruiken om de stekker van je oplader in te pluggen.

Op deze manier hoef je je tijdens je reis niet meer druk te maken over je telefoon. Fijne vakantie!