Gastartikel

7 hotspots in Dubai

Dubai is zo indrukwekkend dat je eigenlijk niet weet wat je allemaal gezien moet hebben. Vandaar ook deze opsomming van 7 hotspots in Dubai die je absoluut niet mag missen.

7 hotspots in Dubai - Burj Khalifa
Het uitzicht op Dubai bovenin de Burj Khalifa

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is een gebouw waar je absoluut niet omheen kunt. Het is het hoogste gebouw van de wereld en als je er voor staat voel je je dus echt klein. Maar je kunt het gebouw in, met de lift omhoog. Bovenin heb je natuurlijk schitterend zicht op Dubai zelf. Maar er wordt ook een film vertoond over de stad en de bouw van dit hoge gebouw.

Dubai Museum in het Al-Fahidi Fort

Een ander gebouw wat je gezien moet hebben is het Al-Fahidi Fort, dit fort werd gebouwd in 1787 en bestaat voor een groot deel uit leem en hout. In het verleden heeft er o.a. het staatshoofd, de regering en een gevangenis in gezeten. Tegenwoordig is het een museum met veel oude kaarten van Dubai.

7 hotspots in Dubai - Dubai Mall
Niet alleen maar winkels in de Dubai Mall

Dubai Mall

De Dubai Mall is een winkelcentrum en amusementscentrum ineen. Met meer dan 1200 winkels, 150 restaurants, een attractiepark, dierentuin, aquarium en een ijsbaan kun je je hier echt wel dagenlang vermaken. De Dubai Mall heeft ook nog een grote waterval en een dansend fontein.

7 hotspots in Dubai - Palm Jumeirah
Het kunstmatige eiland in de vorm van een palmboom

Palm Jumeirah

Deze ken je wel van de vele afbeeldingen, het grote kunstmatige eiland in de vorm van een palmboom is het mooiste te zien van bovenaf. Maar je kunt er met een monorail komen en het is dan ook echt een toeristische attractie en met de vele restaurantjes en uitgaansgelegenheden valt er altijd iets te beleven.

De woestijn

Natuurlijk kun je niet om de woestijn heen als je naar Dubai gaat. Het is immers een oase in de woestijn en daarom is het ook heerlijk als je even de stad verlaat en op woestijnsafari gaat. De grote open vlaktes met zand en kamelen bieden dan even de rust die je in Dubai zelf niet ervaart.

Al Fahidi

Al Fahidi is een oude historische wijk in Dubai. De steegjes en straten zijn nog echt zoals het vroeger was, klein en kronkelend waardoor je er het beste heen kunt wandelen. Eenmaal daar moet je echt de Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU)bezoeken, dit centrum geeft geregeld rondleidingen langs oude gebouwen en moskeeën in Dubai en vergroot hiermee de kennis en begrip van de cultuur van het land.

7 hotspots in Dubai - Dubai Creek
Op de Dubai Creek ontstond de eerste handel

Dubai Creek

Dubai Creek is de oude zeearm van het land. Hier is het waar de eerste handel ontstond en waar nog steeds de oude handelsgeest heerst. Ook was en is het nog steeds een belangrijke vissersplaats. Men vist hier onder andere op parels. Het leukste is het om dit gedeelte van Dubai via het water te ontdekken met een van de rondvaarten op een traditionele abra.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

5 redenen waarom een kampeervakantie een goed idee is

Gastartikel

5 redenen waarom een kampeervakantie een goed idee is

Of je nou op de bonnefooi erop uittrekt met je camper of een plekje reserveert op een vakantiepark: kamperen is heerlijk. Er is voor iedereen wat te beleven en in de natuur kom je helemaal tot rust....

https://www.reizen-en-reistips.nl/wp-content/uploads/2022/06/wat-heb-je-nodig-bij-een-vakantie-op-de-camping-2.jpg

Gastartikel

Wat heb je nodig bij een vakantie op de camping?

Voor veel mensen is het vaak een jaar lang hard werken. Wanneer de zomermaanden naderen wordt het toch echt tijd om na te gaan denken waar je naartoe gaat. In veel gevallen worden de vakanties op...

Wandelen in Duitsland - Malerweg Etappe 2

Wandelingen

Wandelen in Duitsland: Malerweg Etappe 2

In april 2022 wandelden we één van de mooiste wandelroutes in Duitsland: de Malerweg in de deelstaat Saksen. Deze 115 kilometer lange route loopt dwars door het Nationaal Park Sächsische Schweiz...