Kazbegi

Ben je een liefhebber van mooie landschappen en wandelingen? Sla dan een bezoek aan Kazbegi niet over. Deze stad, die ook wel Stepantsminda wordt genoemd, ligt in het Kaukasus gebergte in het noorden van Georgië niet ver van de Russische grens.

Alleen al de weg naar Kazbegi is prachtig. Vanuit Tblisi (of Gori) loopt de Georgian Military Road. Deze weg wordt door velen beschreven als één van de mooiste routes van de wereld. De weg ligt niet ver van Zuid-Ossetië en leidt als enige weg naar Rusland. Hierdoor is er behoorlijk veel verkeer onderweg, met name Russische en Armeense vrachtwagen die in een slakkentempo de haarspeldbochten moeten nemen in het bergachtige landschap. Oplettendheid is wel vereist, want de weggebruikers hier rijden soms als idioten. Ondanks dat, vergeet vooral niet te genieten van alle bezienswaardigheden langs deze weg. Voor de meeste reizigers eindigt de weg in Kazbegi.

Kazbegi is een geliefde bestemming voor reizigers die houden van wandelen en bergbeklimmen. Hoog boven het dorp piekt de Mount Kazbek, met een hoogte van 5047 de hoogste berg van Georgië. Wie deze berg wil beklimmen moet rekenen op een tour van 3 tot 4 dagen die behoorlijk pittig kan zijn. De meest populaire bezienswaardigheid ligt op een hoogte van 2100 meter. De Gergeti Trinity Church staat op de top van de heuvel en is misschien wel één van de meest gefotografeerde bouwwerken van het land. Je bereikt deze kerk door een trail dat begint in het centrum van het Kazbegi.

Ook buiten Kazbegi vind je meerdere trails die de moeite waard zijn om te wandelen. Ga bijvoorbeeld naar de Truso Vallei of de Juta Vallei. Iets noordelijker kun je de Gveleti watervallen bewonderen.

 

Passanuri Auto Museum - Georgië

Reistips

Auto museum in Passanuri

Een groot autoliefhebber ben ik niet, maar ik kan wel genieten van oude auto's. Persoonlijk heb ik namelijk weinig met die nieuwe, moderne auto's die tegenwoordig geproduceerd worden. Voor mij zijn...

Doen in Kazbegi

Eten in Kazbegi

De restaurants zijn in mijn ogen voornamelijk gericht op toeristen. Op de kaart vind je wat meer ‘normale’ gerechten. Wij hebben onder meer gegeten bij Restaurant Vitamin en Alpine Lounge. Voor de echte Georgische keuken zijn we naar Tsanareti in Arsha gereden. Wat ons betreft hebben we hier het beste gegeten. Ontbijt krijg je in de meeste guest houses/hotels, maar wil je toch buiten je accommodatie om eten? Neem dan eens een kijkje bij Awtobus. Dit is een omgebouwde stadsbus waar je kunt ontbijten en lunchen. Tijdens ons bezoek waren er alleen zoete broodjes en cakes aanwezig.

Overnachten in Kazbegi

Er zijn talloze mogelijkheden om te overnachten in Kazbegi, want er zijn behoorlijk wat hotels en (goedkopere) guest houses. Wij hebben overnacht bij Travel Inn en waren hierover zeer te spreken. Deze guest house is erg schoon, heeft meerdere kamers en de eigenaren zijn vriendelijk (al spreken ze matig Engels). Gedurende de gehele dag kun je thee en koffie krijgen en het ontbijt is goed verzorgd.

Boek een hotel in Kazbegi

Booking.com

Boek vooraf een activiteit