Parque Nacional Volcán Irazú

54 kilometer van San José is het Parque Nacional Volcán Irazú gelegen. Het park heeft een oppervlakte van ruim 2300 hectare en het hoogste punt is 3432 meter. Hoogtepunt van het park  is de Volcán Irazú.

De omgeving is veelal woestenij. Weinig planten kunnen hier groeien vanwege de constante erupties van as en het zuurgehalte van de bodem. Wilde dieren zijn hier schaars. Er leven coyotes, gordeldieren, stekelvarkens, wilde konijnen en wilde katten, maar de kans dat je deze dieren ziet is uiterst klein. Grote kans dat de neusbeer en wasbeer wel wordt waargenomen, zeker bij de parkeerplaats bij het platform naar de vulkaan. Ook vogels als de roetlijster en vulkaanjunco’s kunnen hier worden gespot.

Het klimaat van de omgeving is vochtig te noemen. Tijdens het regenseizoen is het hier koud. Vanwege de hoogte is de top van de vulkaan vaak in nevelen gehuld. Omdat de wolkengrens lager ligt, baadt de top meestal in het zonlicht. Hoe vroeger je het park bezoekt, des te beter en helderder het uitzicht.

Wat kun je hier zien en doen?

Bezienswaardigheden en must-do's in Parque Nacional Volcán Irazú

Boek een hotel in Parque Nacional Volcán Irazú

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Parque Nacional Volcán Irazú via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Interessante artikelen voor deze stad

Ook in Costa Rica

Bekijk ook deze steden en plekken in Costa Rica