El Calafate

De meeste mensen die naar Parque Nacional Los Glaciares gaan, overnachten in het nabij gelegen El Calafate. Dit is dé toegangspoort voor allerlei dagtripjes in de prachtige natuur. Nog altijd is dit een klein dorpje, maar toch is het een bijzonder toeristische bestemming.

De belangrijkste bezienswaardigheden liggen buiten de stad. El Calafate wordt voornamelijk bezocht door mensen die dagtrips maken naar de Glaciar Perito Moreno. Dit is een wereldberoemde gletsjer in het Parque Nacional Los Glaciares. Verder kun je varen over Lago Argentino om nog meer gletsjers te zien. Je kunt deze dagtochten boeken in het centrum.

Behoudens deze bezienswaardigheden vind je ook in El Calafate zelf een mooi gebied. Net buiten het centrum ligt Laguna Nimez, een beschermd natuurgebied waar je een flink aantal vogelsoorten kunt spotten, waaronder Chileense flamingo. Door het natuurreservaat loopt een pad waar bezoekers op eigen houtje kunnen wandelen. Richting het Parque Nacional Los Glaciares kun je meer te weten komen over het ontstaan van gletsjers bij het museum Glaciarium. Wanneer je de gletsjers gaat bezoeken is het ook interessant om iets meer te weten over het ontstaan van deze natuurfenomenen.

De belangrijkste straat is de Avenida del Libertador General San Martin. Deze hoofdweg staat vol met restaurants, cafés, touroperators en winkeltjes. Er valt hier dus altijd wat te beleven.

Doen in El Calafate

Eten in El Calafate

Een Duitse bakkerij in Patagonië? Jazeker! Bij PANtagonia kun je heerlijk Duits brood en lekkere broodjes eten. Maar ook de gebakjes zijn zeker net zo lekker. Voor het avondeten kun je terecht bij meerdere restaurants. Wij waren te spreken over restaurant Pura Vida en Restaurant Mi Rancho.

Drinken in El Calafate

La Zorra Taproom is een leuk café om ’s avonds een biertje te drinken. Een tweede biercafé is Cervecería Artesenal Chopen.

Overnachten in El Calafate

Tijdens ons bezoek aan El Calafate hebben wij overnacht in Hotel Amigo del Mundo. Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum en lijkt nog niet al te lang geopend te zijn. De kamers zijn schoon en hebben een nette badkamer. Het ontbijt is ’s ochtends misschien wat karig.

Omgeving van El Calafate

De belangrijkste attractie in de omgeving is natuurlijk het Parque Nacional Los Glaciares. In dit park kun je onder meer de Perito Moreno gletsjer bewonderen. In het centrum kun je tours boeken om over de gletsjer te wandelen. Een andere tour die veel mensen boeken is een boottocht over Lago Argentina.

Boek een hotel bij El Calafate

Booking.com

Boek vooraf een activiteit