Santa Cruz de la Sierra

Veel mensen die Bolivia bezoeken, gebruiken Santa Cruz de la Sierra als startpunt en eindpunt, maar bezoeken de stad zelf niet. Wie zoekt naar bezienswaardigheden van de stad, zal ook niet heel veel tegenkomen. Toch heeft Santa Cruz wel degelijk iets te bieden. De stad is één van de snelst groeiende steden van Bolivia, maar met name het centrum heeft een relaxte en tropische sfeer en kent enkele mooie koloniale gebouwen.

Santa Cruz werd op 26 februari 1560 gesticht door Ñuflo de Chávez en werd vernoemd naar zijn geboortestad in Spanje. Overigens werd de stad zo’n 220 kilometer oostwaarts gesticht, vlakbij het de archeologisch stadje Santiago de Chiquito. Na conflicten met indianen uit dat gebied, verhuisde de stad in 1592 naar de huidige locatie. Van de oude stad, Santa Cruz la Vieja, zijn nog overblijfselen te bezoeken.

Santa Cruz is dan misschien niet het mooiste dat Bolivia te bieden heeft, maar het is absoluut de moeite waard om enkele dagen door de stad te slenteren, in één van de vele internationale restaurants te eten en even rustig op adem te komen in één van de botanische tuinen. Ook kun je vanuit Santa Cruz nog enkele leuke dagtripjes maken.

Doen en zien
Sandboarden in Lomas de Arena

Reistips

Sandboarden in Lomas de Arena

Santa Cruz de la Sierra is één van de grootst groeiende steden van Bolivia. Toch staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen. Je moet goed zoeken naar bezienswaardigheden en activiteiten....

Doen in Santa Cruz de la Sierra

Eten in Santa Cruz de la Sierra

Bratwürst, Krakauer of Weisswürst in Bolivia? Ja, het kan! Bij La Casona kun je genieten van heerlijke Duitse kost. De eigenaar is Duits en je kunt hier dus ook de kwaliteit verwachten die je gewend bent uit Duitsland.

Drinken in Santa Cruz de la Sierra

Als je net als ik een bierliefhebber bent, moet je zeker een kijkje nemen bij Brown Fox. Bolivianen komen hier graag samen tijdens happy hours om met elkaar te proosten. Bij het Plaza 24 de Septiembre vind je een Irish Pub. Misschien niet de plek om je even onder te dompelen in de sfeer van de Bolivianen, maar ze hebben er goed bier en een mooi uitzicht op het plein. Ook aan het plein vind je Lorca Café waar je heerlijke gintonics kunt drinken.

Overnachten in Santa Cruz de la Sierra

In Santa Cruz de la Sierra vind je verschillende hotels en hostels. Wij hebben overnacht in Hotel California, niet ver van het centrale plein van de stad, er zijn ook goedkopere opties indien je iets minder geld wilt uitgeven.

Omgeving van Santa Cruz de la Sierra

Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan beschermde gebied Parque Lomas de Arena. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 14.000 hectare, waarvan maar liefst 3000 hectare zandduinen zijn. Met Nick’s Adventures kun je een tour boeken voor een halve dag waarbij je van deze duinen kunt sandboarden. En wie weet zie je ook nog heel wat bijzondere dieren op je weg naar het park toe.

Boek een hotel in Santa Cruz de la Sierra

Booking.com