Puerto Natales

Puerto Natales is een voormalig vissersstadje. Tegenwoordig is dit de uitvalbasis voor backpackers die gaan beginnen aan hun tour naar Torres del Paine. De laatste jaren is de toerisme enorm gegroeid en dit heeft de ambachtelijke arbeiders steeds meer naar de achtergrond geduwd. Er zijn meer biercafés en wijnbars in de stad te vinden en natuurlijk ook restaurants en accommodaties.

Toen zeeman Juan Ladrilleros de Straat van Magellan zocht in 1557, kwam hij met zijn boot terecht in een doolhof van kanalen tussen den wateren van de Stille Oceaan en het vasteland. De regio waarin Puerto Natales gelegen is werd Última Esperanza genoemd, de Laatste Hoop. Drie eeuwen later ging er een andere expeditie naar Última Esperanza, de sloep van HMS Beagle. Op deze expeditie waren onder meer Robert Fitzroy, William Skyring en James Kirke aanwezig. Zij werden vereeuwigd door verschillende plaatsnamen in het gebied die hun namen dragen. In 1870 werd Torres del Paine ontdekt door Santiago Zamora.

Puerto Natales werd in mei 1911 gesticht als een haven voor de schapenindustrie. Nadat de schapenindustrie in het tweede deel van de 20e eeuw terugnam, gingen veel mensen werken in de kolenmijn van Rio Turbio.

Tegenwoordig wordt het straatbeeld gedomineerd door veel buitenlandse backpackers. Door de toerisme wil het overigens niet zeggen dat de stad zijn charme is verloren. Nog altijd zijn er de kleurrijke golfplaten huizen te zien en heb je bij de pier van de stad een geweldig uitzicht op het water en de omliggende bergen. Ga je naar Torres del Paine? Dan zal deze stad zeker je uitvalsbasis zijn.

Eten in Puerto Natales

Vegetarisch lunchen of dineren kun je bij El Living.

Drinken in Puerto Natales

Bij Baguales, gelegen aan het Plaza de Armas kun je terecht voor speciaalbier en burgers.

Overnachten in Puerto Natales

Enkele straten van Plaza de Armas hebben wij overnacht bij Hostel Isla Morena. Het is een eenvoudige accommodatie met prima kamers. Het personeel spreekt niet tot nauwelijks Engels en het ontbijt is verre van hoogstaand. Wel kun je hier je bagage achterlaten wanneer je naar Parque Nacional Torres del Paine afreist en de O- of W-trek gaat lopen.

Omgeving van Puerto Natales

Puerto Natales is vooral een uitvalsbasis voor mensen die Torres del Paine gaan bezoeken of hebben bezocht. Vanuit het busstation kun je de bus nemen naar de ingang van het nationale park. In de meeste hostels kun je ook je bagage achterlaten, zodat je niet hoeft te zeulen met onnodige bagage.

Boek een hotel in Puerto Natales

Booking.com