Duitsland, autovakantieland bij uitstek
Duitsland

Duitsland, autovakantieland bij uitstek

Als je aan vakantie denkt, denk je misschien niet meteen aan Duitsland. Toch heeft Duitsland heel veel te bieden. Veel mooie steden, een verrassend, afwisselend landschap, mooie natuur en verschillende attractieparken. Allemaal aspecten die Duitsland een zeer gevarieerd vakantieland maken. Duitsland heeft daarbij ook het voordeel dichtbij te zijn, het is net dit dat Duitsland maakt tot autovakantieland bij uitstek.

Duitsland, autovakantieland bij uitstek
Ontdek Duitsland per auto - bron: pxhere

Autovakantie op maat

Autovakanties geven je een grote mobiliteit. Hierdoor kun je verschillende activiteiten probleemloos aan elkaar koppelen. Zo ben je perfect in staat voor ieder wat wils in je vakantie te plannen. Een autovakantie brengt wel wat meer organisatie met zich mee dan een trip die wordt georganiseerd door een reisbureau, maar dat organiseren is het dubbel en dwars waard als je kijkt naar de voordelen die aan de autovakantie vastzitten. Extra’s bij een autovakantie zijn het regelen van een goede autoverzekering, een pechhulpverzekering, zelf rijden, de route uitstippelen en de auto indelen. Voor de rest kun je heerlijk zorgeloos genieten van je vakantie. Dus op naar Duitsland.

Pittoreske stadjes, berggebieden en gletsjers

Duitsland is een relatief groot land. Het is dan ook best dat je bij de planning rekening houdt met de afstand die je wilt afleggen. Een prachtige maar vaak vergeten streek is Harz, een mooi berggebied met prachtige natuur en enkele pittoreske Middeleeuwse stadjes die op Unesco-Werelderfgoedlijst staan. Houd je meer van het hooggebergte en is rijden voor jou een plezier, dan is de Deutsche Alpenstraße zeker een aanrader. Deze route, gelegen tussen Lindau (Bodensee) en Berchtesgaden, is 450 km lang en ligt in de deelstaat Beieren, vlak tegen de Oostenrijkse grens. Het huisvest de hoogste bergen van Duitsland waaronder de 2962m hoge Zugspitze. Een kabelbaan brengt je van de Elbsee naar de top waar je zelfs in de zomer op de gletsjer kan skiën. De route ligt bezaaid met immense kastelen, prachtige bergmeren en authentieke dorpjes. Daarbij komt nog dat de Deutsche Alpenstraße slechts op 50 km van het bruisende München is gelegen.

Wijn, fietsen en wandelen

Als je dan weer meer van lekker wijn en gastronomie houdt is de Moezelvallei een echte aanrader. De Moezel ontspringt in Col de Bussang in de Vogezen waarna hij in Schengen de grens vormt tussen Duitsland en Luxemburg om later in Koblenz uit te monden in de Rijn. De Moezel staat bekend om zijn vele wijngaarden en overheerlijke wijn. Trier, de oudste stad van Duistsland, meer dan 2000 jaar oud, ligt in het hart van deze streek. Trier is, door de veel intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd, een drukbezochte stad. Je vindt er een overvloed aan goede restaurants en in het ver uitgestrekte heuvellandschap is het heerlijk fietsen en wandelen. Deze streek is een echte najaar-topper van september tot november, maar ook de kerstperiode met sfeervolle kerstmarkten is een echte aanrader. Verder is Duitsland vele, mooie, grote, steden rijk. Elke stad heeft wel zijn eigen identiteit en is een citytrip waardig. Een greep van topsteden zijn Berlijn, Hamburg, München, Keulen en Frankfurt.

Slechts kleine greep uit groot assortiment

Dit is maar een kleine greep uit het grote assortiment dat Duitsland te bieden heeft. Alles bereikbaar in een autoreis van enkele uren. Plan je trip goed en zorg er zo voor dat je zo veel mogelijk te zien krijgt van het mooie Duitsland!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.