Luxemburg

Klein, maar fijn. Luxemburg is na Malta het kleinste land van de Europese Unie en is hierdoor geen grote toeristische bestemming. De toeristen die het land bezoeken komen met name voor de natuur en de historische bezienswaardigheden. Er zijn veel fiets- en wandelroutes door het heuvelachtige landschap waarmee bezoekers het land kunnen ontdekken.

De geschiedenis van Luxemburg is met name bepaald door Frankrijk en Duitsland. Door de ligging nabij deze twee landen is het gedurende de afgelopen eeuwen deel geweest van het Duitse keizerrijk en werd na veroveringen een Franse provincie. Vanaf 1815 wordt het bestuurd als een Nederlandse provincie. Sinds 1890 is het land onafhankelijk geworden. Luxemburg is de één van de oprichter van de Europese Unie, NAVO, Oeso, de VN. Het land is één van de rijkste van de Europese Unie. Diensten zoals het bankwezen maken een belangrijk deel van de economie uit. Verder wordt de industrie gedomineerd door staal, chemie en rubber.

Behoudens de hoofdstad Luxemburg Stad heeft het land geen grote steden. De hoofdstad en het Müllertal zijn populaire toeristische bestemmingen, maar ontdek ook zeker de kleinere historische stadjes en de natuur van het land.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Luxemburg

Meest recente verhalen

Blogberichten over Luxemburg

5x doen in Vianden - Wandel door de pittoreske straatjes

Stedent(r)ips

5x doen in Vianden, Luxemburg

Afgelopen weekend maakte ik mijn eerste trip van 2018. Deze trip bracht me naar Vianden in Luxemburg, een oud pittoresk stadje aan de Duitse grens. Het stadje wordt doorkruist door de rivier Our, is...

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips