Brouwerij Cantillon

De Brouwerij Cantillon is de enige overgebleven ambachtelijke brouwerij van lambiek in de stad Brussel. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan en naast een brouwerij ook een museum.

In 1900 werd de brouwerij opgericht door Paul Cantillon. In deze familiale brouwerij worden sinds 1900 Lambik, Geuze, Faro en Kriek gebrouwen en bedraagt de productie 1700 hectoliter per jaar. Tijdens een rondleiding kunnen bezoekers meer te weten komen over het eeuwenoude brouwproces, de kuip en ketels bewonderen en zien hoe de Brusselse lucht vrij spel heeft in de koelbak en graanzolder, want de gisting van dit bier gebeurt met de gisten uit de omgevingslucht. Sommige bieren liggen hier al enkele jaren te rijpen in honderdjarige oude vaten. Uiteraard kan een proeverij na de rondleiding door het museum niet ontbreken.

Proef de traditionele Geuze-Lambik of bestel een Kriek. Heb je na de rondleiding nog vragen? De medewerkers staan de bezoekers graag te woord. De brouwerij is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00. Het museum is echter op woensdag gesloten.

Boek een hotel in Brussel

Booking.com