Jubelpark

Om de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid te vieren, liet koning Leopold II in 1880 het Jubelpark aanleggen. De koning wenste het uitzicht van zijn hoofdstad te verfraaien, zodat Brussel zich kon meten met andere prestigieuze Europese hoofdsteden. Ter ere van de viering werd destijds ook de Nationale tentoonstelling hier gehouden.

Het opvallendste bouwwerk van het Jubelpark is de triomfboog. De bouw van deze triomfboog werd in 1905 voltooid na een bouw van negen maanden. De triomfboog bestaat uit twee identieke zijden. Het bestaat uit drie gelijke bogen met boven de middelste boog een bronzen beeld dat Brabant op een strijdwagen met vier paarden voorstelt. Aan de voet zijn acht beelden te vinden, die de overige provincies van België voorstellen. Op de hoofdgestel staat een monogram van Leopold II.

Het park heeft meer schatten: de grote moskee, het standbeeld van de groene hond, het paviljoen van de menselijke passies van Victor Horta. Daarnaast is het park fraai aangelegd met klassieke tuinen en bomenrijen die symmetrisch georganiseerd staan rond een centrale as. Ook de Musea van de Kunst en de Geschiedenis, van de Luchtvaart, van het Leger en de Krijgsgeschiedenis en Autoworld hebben hier hun standplaats.

Plan je reis naar België

  • België is dichtbij. Binnen een aantal uur kun je vanuit Nederland al in het zuiden van het land zijn. Vliegen is omslachtig en alleen mogelijk tussen Amsterdam en Brussel.
  • Heb je geen auto, of wil je de auto thuis laten staan? Dan kun je ervoor kiezen om de (Flix)bus te pakken.
  • Het spoornetwerk van België sluit prima aan op het Nederlandse spoornetwerk. Treinkaartjes kun je kopen via NS International.
  • Op zoek naar accommodaties om te verblijven. Neem een kijkje op booking.com. Of kijk voor alternatieven op Trivago.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Meer informatie nodig? Kijk op de websites van Vlaanderen en Wallonië.

Boek een hotel in Brussel

Booking.com