Hôtel des Postes

Op de plek van een oude begraafplaats werd in 1870 een nieuw hotel gebouwd; het Hôtel des Postes voor het bedrag van 28.000 frank. In 1888 werd het hotel uitgebreid en had het plaats voor 100 kamers. Het was een geliefde overnachtingsplaats voor reizigers van de Postkoestsen tussen Engeland, Zwitserland, Nederland en Parijs. Het gebouw had twee verdiepingen met een balkon, een lang terras met een glazen overkapping en een elegante hoektoren.

Tijdens de zware gevechten tussen 15 en 23 augustus 1914 werd het hotel vrijwel geheel verbrand en verwoest. Na de oorlog werd het hotel weer herbouwd en zouden er ook uitbreidingen worden meegenomen in de bouw. Tijdens de reconstructie werden vele mensenresten gevonden van de oude begraafplaats. Deze werden herbegraven in Foqueu. Het nieuwe gebouw werd ingehuldigd op 19 juli 1924. Het was op dat moment het grootste hotel van Dinant en droeg de naam ‘Grand Hôtel des Postes’. Maar ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hotel weer deels vernield en verbrand. Kort na de oorlog werd het hotel daarom wederom herbouwd. Het gebouw was nog steeds het eigendom van Joachim van het Groothertogdom. Maar omdat het hotel steeds minder winst genereerde, werd het Grand Hôtel des Postes onderverdeeld in appartementen, winkels en werd het verkocht onder meerdere eigenaren. Nog steeds is een gedeelte van het gebouw een hotel dat 60 kamers telt.

Plan je reis naar België

  • België is dichtbij. Binnen een aantal uur kun je vanuit Nederland al in het zuiden van het land zijn. Vliegen is omslachtig en alleen mogelijk tussen Amsterdam en Brussel.
  • Heb je geen auto, of wil je de auto thuis laten staan? Dan kun je ervoor kiezen om de (Flix)bus te pakken.
  • Het spoornetwerk van België sluit prima aan op het Nederlandse spoornetwerk. Treinkaartjes kun je kopen via NS International.
  • Op zoek naar accommodaties om te verblijven. Neem een kijkje op booking.com. Of kijk voor alternatieven op Trivago of Natuurhuisje.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Meer informatie nodig? Kijk op de websites van Vlaanderen en Wallonië.

Boek een hotel in Dinant

Booking.com