La Maison de Monsieur Sax

De uitvinder van de saxofoon werd geboren in Dinant. Adolphe Sax zag op 6 november 1814 het levenslicht. Hij was de oudste zoon van Charles-Joseph Sax, een instrumentenbouwer en eigenaar van een fabriek voor blaasinstrumenten. Adolphe Sax begon in 1828 aan een opleiding aan de Brusselse Muziekschool en daarnaast volgde hij klarinetlessen. De eerste experimenten van Sax waren met het blaasklarinet, daarna werkte hij aan een reeks nieuwe instrumenten. In 1841 gaf Sax een eerste officiële auditie van zijn creatie: de saxofoon. Omdat de saxofoon nog niet gepatenteerd was, speelde Sax achter een gordijn zodat niemand het instrument kon zien. Een prijs kreeg Sax niet, omdat men vond dat hij te jong was. In 1842 vertrok hij naar Parijs en opende hij een instrumentenfabriek. In 1846 kreeg hij patent op de saxofoon.

Het huis waar Adolphe Sax is geboren en de eerste jaren van zijn leven doorbracht is inmiddels een museum; la Maison de Monsieur Sax. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis van de saxofoon. De toegang tot het museum is gratis en iedere dag van de week geopend. Voor de ingang zit een standbeeld van Adolphe Sax op een bankje.

Plan je reis naar België

  • België is dichtbij. Binnen een aantal uur kun je vanuit Nederland al in het zuiden van het land zijn. Vliegen is omslachtig en alleen mogelijk tussen Amsterdam en Brussel.
  • Heb je geen auto, of wil je de auto thuis laten staan? Dan kun je ervoor kiezen om de (Flix)bus te pakken.
  • Het spoornetwerk van België sluit prima aan op het Nederlandse spoornetwerk. Treinkaartjes kun je kopen via NS International.
  • Op zoek naar accommodaties om te verblijven. Neem een kijkje op booking.com. Of kijk voor alternatieven op Trivago of Natuurhuisje.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Meer informatie nodig? Kijk op de websites van Vlaanderen en Wallonië.

Boek een hotel in Dinant

Booking.com