Berlin Unterwelten

Iets minder bekend bij de meeste mensen, maar wel degelijk één van de meest interessante to-do’s in Berlijn zijn de Berlin Unterwelten. Berlijn heeft zoals de meeste grote steden vele ondergrondse faciliteiten, maar vanwege de geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog en de verdeling van Duitsland, zijn er schuilplaatsen en doorgangen onder de straten van Berlijn die enorm uitgebreid zijn.

De onderwereld van Berlijn is samengesteld met een reeks bunkers en gangenstelsels die tijdens verschillende generaties gebouwd zijn. In de meeste gevallen dienden ze als schuilplaatsen en vluchtwegen. In totaal zijn er 3 vaste tours en wordt zo nu en dan een speciale tour uitgezet. Tijdens de rondleidingen wordt je geleid naar de ingenieuze gangenstelsels en bunkers. Deze werden gebouwd om de volledige uitroeiing van de bevolking van Berlijn te voorkomen, mocht de oorlog ooit uitgebroken zijn.

Bezoek je Berlijn, vergeet absoluut niet om een tour te boeken bij Berlin Unterwelten. De kaartjes kunnen worden gekocht bij het metrostation Gesunbrunnen. Het maken van foto’s is niet toegestaan en kinderen onder de 7 jaar mogen ook niet deelnemen aan de tour.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Berlijn

Booking.com