KaDeWe

Het KaDeWe staat voor Kaufhaus Des Westens. Het is een warenhuis in het centrum van Berlijn, dichtbij de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche. Het is Europa’s grootste warenhuis met ongeveer 60.000 m2 verkoopoppervlak. Er zijn ruim 380.000 verschillende artikelen te koop, waarvan de meeste vrij luxe zijn. Ook voor mensen die niet van winkelen houden, is het bezoek aan de KaDeWe aan te raden.

Het warenhuis bestaat al sinds 1907 en werd gesticht door Adolf Jandorf. Het gebouw is een ontwerp van de architect Johan Emil Schaudt. De naam Kaufhaus Des Westens verwijst naar de ligging ten westen van de historische binnenstad.

Omdat het KaDeWe zo groot is, kan het lastig zijn om de juiste afdeling te vinden bij het zoeken naar een bepaald artikel. Er zijn bij de ingang daarom plattegronden te verkrijgen. Ongeveer 40% van de artikelen die worden verkocht, zijn mode. Als enige warenhuis van Duitsland is er een afdeling van het designer merk Dolce & Gabbana.

Op de zesde verdieping is de ‘Feinschmeckeretage’. Het is één van de grootste delicatessenafdelingen in een warenhuis ter wereld. Deze etage is sinds 1920 een begrip in Duitsland. Hier kunnen bezoekers heerlijk eten. Op de wijnafdeling worden ongeveer 3500 soorten wijn verkocht, de kaasafdeling heeft ongeveer 1200 soorten kaas en de visafdeling heeft 100 verschillende vissoorten. Nog een etage hoger is het restaurant Wintergarten te vinden. Dit is een zelfbedieningsrestaurant onder een glazen koepel. Vanaf hier hebben bezoekers een mooi uitzicht over Berlijn. Het eten is lekker, maar ook aan de prijs.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Berlijn

Booking.com