Trabi Safari

Hoe verken je op de snelste en leukste manier de stad Berlijn? Natuurlijk met het symbool van de voormalige DDR; de Trabant. Trabi Safari biedt toeristen de mogelijkheid om met een Trabant Berlijn te verkennen. Er zijn 3 verschillende routes die gereden kunnen worden: Classic West, The Wall Ride en Wild East. Iedere rit heeft zijn eigen thema, waarmee je Berlijn vanuit de auto leert kennen. Allereerst krijg je uiteraard uitleg hoe je rijdt een in Trabant, want dit is iets heel anders dan de hedendaagse auto’s. Je leert hoe je de auto moet starten en waar je rekening mee dient te houden. Je hebt de tijd om vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Wanneer iedereen op de hoogte is, rijdt je in een colonne van Trabi’s achter elkaar aan. Vooraan zal de gids rijden die per radio zal vertellen waar je je bevindt en wat er precies te zien is. Iedere Trabant hoort via zijn speakers wat er wordt verteld. Onderweg zul je veel aandacht genieten van andere toeristen. De Trabant blijft immers een icoon in de voormalige DDR.

De opstapplaats van de safari is in de Zimmerstrasse, nabij Checkpoint Charlie. Vergeet niet van te voren te reserveren, het kan mogelijk zijn dat bepaalde tours al vol zijn. Er is een mogelijkheid om een tour te doen met Engelse en Duitse uitleg. Je kunt ook je eigen taal opgeven en je keuze maken welke Trabant je graag zou willen rijden. De Trabant Safari is redelijk aan de prijs. Het is daarom aan te raden om met een groepje dit samen te doen. Sowieso heb je dan een eigen Trabant waar je in kunt rijden en het drukt de prijs naar beneden. Iedere chauffeur krijgt na afloop zijn ‘rijbewijs’.

De Trabi Safari staat in ieder geval garant voor vermaak en je kunt kennis maken met Berlijn op een hele originele manier.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Berlijn

Booking.com