Bielefeld - Duitsland
Bielefeld Duitsland

Reistips voor Bielefeld

Met meer dan 325.000 inwoners is Bielefeld de grootste stad van de regio Teutoburgerwald in Nordrijn-Westfalen. De stad is gelegen aan de rand van het Teutoburger Woud en heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een modern, wetenschappelijk en cultureel centrum. De jonge universiteitsstad ligt aan de oude handelsroute en heeft een lange geschiedenis met de productie en handel van linnen. De stad werd rond 1214 gesticht, maar werd reeds in de 9e eeuw in oorkonden genoemd.

Een bezoek aan het historische centrum is absoluut de moeite waard. De Alte Markt, het hart van de stad, wordt omringd door patriciërshuizen met historische gevels en prachtige daken. Hieronder het Crüwell-Haus met een laatgotische trapgevel. Hier staat ook de 14e eeuwse Neustädter Marienkirche. Het stadstheater vormt een eenheid met het Alte Rathaus. Maar het centrale plein is ook het punt voor allerlei evenementen. Gedurende het hele jaar zijn er allerlei tentoonstellingen, musicals en concerten. In de zomermaanden is er met het Sparrenburgfeest met een middeleeuwse markt en de Cultuur Zomer van alles te beleven op het plein. In de wintermaanden is er natuurlijk altijd de gezellige kerstmarkt.

Linnenspinnerij en -weverij was belangrijk in de geschiedenis van Bielefeld. In de stad zijn nog altijd oude fabriekshallen en kasteelachtige gebouwen te bewonderen, waaronder de Ravensburger Spinnerei. Ook hier worden gedurende het gehele jaar allerlei activiteiten gehouden, net als in de locomotiefhallen en de stadshal. Linnenspinnertij behoort tot het verleden. Tegenwoordig is Bielefeld een belangrijk centrum voor de levensmiddelenindustrie. Dr. Oetker heeft hier zijn hoofdvestiging. Je kunt een rondleiding boeken in de wereld van Dr. Oetker.

Bielefeld is een uitstekend startpunt voor excursies naar het Teutoburgerwald. Hier zijn ruim 580 wandelpaden te vinden in de rustige natuur. De Hermannsroute is de bekendste route, welke dwars door het centrum van Bielefeld loopt.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Bielefeld

Booking.com