Een absolute aanrader om tussen de middag een kopje koffie met een stuk Freiberger Eierschecke te eten: Café Hartmann. het is gelegen op de hoek van de Obermarkt bij de Peterstrasse en Korngasse.
Samen met zijn vrouw besloot Kurt Hartmann in 1911 in Freiberg een patisserie te starten. Hiermee startte Hartmann een traditiebedrijf op, die door de generaties heen werd geleid. Het bedrijf werd gestart en kwam door de beginfase heen, draaide goede zaken in de ‘gouden’ jaren ’20, overleefde de Tweede Wereldoorlog en de mindere tijden achter het IJzeren Gordijn. De tradities van de familie Hartmann zijn bewaard gebleven en zijn hedendaags nog steeds terug te vinden.
Men is nog altijd trots op de stijl van de patisserie en dat is terecht. Het interieur is van grote schoonheid en daarnaast kun je op deze plek jezelf ook even trakteren op iets lekkers te eten. Taarten, gebak, marsepein, chocolade en de Bauerhase van het huis zijn het proeven waard.
Nog geen reacties