Kurfürstliche Palais

In de 17e eeuw was het Kurfürstliche Palais de residentie van het Aartsbisdom van Trier. Het paleis is direct gelegen naast de Basilica van Constantijn en wordt gezien als één van de mooiste rococopaleizen ter wereld. In 1615 werden de huidige noord- en oostvleugel gebouwd door keurvorst Lothar von Metternich. De west- en zuidvleugel werden later onder Philip Christoph von Sötern en Caspar von der Leyen gebouwd. De fraaie paleistuin werd door Johannes Saeiz aangelegd halverwege de 18e eeuw, maar werd pas aan het eind van de 18e eeuw opengesteld voor het publiek.

Het paleis werd in de 19e en het begin van de 20e eeuw gebruikt als kazerne door de Franse en Pruisische troepen. In de 19e eeuw werd de westelijke vleugel van het paleis afgebroken, om de basilica opnieuw te kunnen opbouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paleis zwaar beschadigd en werd, op uitzondering van de rode toren, ook het Niederschloss afgebroken.

Tegenwoordig zijn in het Kurfürstliche Palais het centrale bestuur van Rijnland-Plats, de Aufsichts- und Dienstleistungsdirektion gevestigd. Er zijn opgravingen gedaan rondom het paleis waaruit blijkt dat het Kurfürstliche Palais al in de Romeinse tijd bebouwd was.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Trier

Booking.com