Trierer Weihnachtsmarkt

De kerstmarkt van Trier wordt als sinds 1978 gehouden. Over twee pleinen verdeeld kunnen bezoekers een kleine 100 kraampjes bezoeken. De kerstmarkten zijn gelegen op de Grote Markt en het plein voor de Dom. Door de aankleding van de kraampjes heerst er een nostalgische en authentieke sfeer. Er wordt veel aandacht besteed aan de versieringen van de kraampjes en deze staan tussen de oude Romeinse gebouwen, want een mooi plaatje oplevert.

Op de Trierer Weihnachtsmarkt kun je ook voldoende eten en drinken. Zo zijn er standjes waar je braadworst, reibekuchen, lángos en flammkuchen. Uiteraard kun je op veel plekken Glühwein of Eierpunch bestellen. Naast eten en drinken zijn er ook volop kraampjes waar spullen gekocht kunnen worden. Bijzonder zijn de Kastelkeramik huisjes waar je een lichtje of een ‘Räucherkerzchen’ in kunt doen. Verder zijn er kraampjes met snoepgoed, geurkaarsen, zeepjes, houtsnijwerk, allerlei kerstspullen, poppen en andere prulletjes.

Misschien is Trier niet de grootste kerstmarkt van Duitsland, het is absoluut een bijzondere kerstmarkt. Daarbij kun je een bezoekje aan de markt ook goed combineren met een bezoek aan de verschillende Romeinse gebouwen.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Trier

Booking.com