Temple of Hops and Beer

Geïnteresseerd in bier en wil je meer weten over de Saaz hoppen die in deze streek worden geteelt? Dan is het Žatec Hop Museum en het Temple of Hops and Beer zeker de moeite waard. Het museum is één van de grootste ter wereld op gebied van bier en hop en laten de bezoeker zien wat de geschiedenis was van de hopteelt van de middeleeuwen tot nu. Tsjechië heeft een rijke geschiedenis wat bier betreft en tijdens de rondleiding kun je meer te weten komen over de belangrijke gebeurtenissen en personen. Het museum is leuk en educatief tegelijk.

Het Temple of Hops and Beer is een goed voorbeeld van industriële architectuur. Hier zijn interessante collecties te zien die betrekking hebben op de hopteelt. Ook de pakhuizen, unieke droogkamers en opslagplaatsen zijn hier te zien. Een rondleiding in het Hop Museum begint in de lichttoren, waar je uitkijkt over Žatec. Vanaf dit uitzichtpunt leer je meer over de stad en waarom deze plek zo belangrijk was in de geschiedenis van de hopteelt. Na dit leerzame begin vervolg je de tour door een labyrint van hopzakken. Wanneer je dit doolhof doorloopt vind de de Žatec-schat. Je leert tijdens de rondleiding meer over de Saaz regio en kunt na de tour uiteraard genieten van een bier gemaakt met de Saaz hoppen. Een lekkere afsluiting.

Ben je in Žatec? Dan kun je eigenlijk niet om dit museum heen.

Plan je reis naar Tsjechië

  • De belangrijkste luchthaven van Tsjechië is het Václav Havel Airport in Praag. Ook vanag de luchthavens van Brno, Karlovy Vary en Ostrava vertrekken dagelijks regionale luchtvaartmaatschappijen. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van ANWB.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Visit Czech Republic.

Boek een hotel in Žatec

Booking.com