Last minute Egypte - De Nijl
Blog
Gastartikel

Last minute Egypte; meer dan duiken en piramides

Als de thuisbasis van de oude farao’s, is Egypte een bestemming vol oogverblindende tempels, piramides en graven die iedereen versteld doen staan. De koraalriffen en wrakken van wereldklasse zijn voor duikers bovendien een walhalla. En strandliefhebbers gaan naar de Sinaï of de kust van de Rode Zee om van de zon te genieten.

Maar Egypte is meer dan duikavonturen, een bezoek aan de piramides en bakken aan het strand. Met zoveel te zien en te doen, biedt dit prachtland bezoekers de kans om routes te maken die cultuur, avontuur en ontspanning combineren in één reis.

Heb jij Egypte op je lijstje staan dit jaar? Zorg er dan voor dat je de volgende plekken niet mist:

Last minute Egypte - Alexandrië
Alexandrïe is een perfecte vakantiebestemming - Bron: Juan Nino via Unsplash

Corniche, Alexandrië – Romantisch wandelen langs de kust

Deze mooie kuststad is de perfecte vakantiebestemming. Vakantiegangers kunnen hier prachtig wandelen langs de beroemde Corniche; een geweldige promenade aan het water die loopt van de oostelijke haven naar Montaza Palaca.

De 17 kilometer lange promenade biedt een buitengewoon uitzicht op de Middellandse Zee en is de perfecte plek voor een romantische wandeling. Als het donker is, gaan de lichten langs de kust uit en in de stad aan. De geur van het zeewater zal je dan verleiden voor een nachtelijke duik!

Deze stad bezoeken vanuit een luxe hotel of resort met alles erop en eraan? Tijdens reizen naar Egypte met FTI heb je altijd een super uitvalbasis!

Last minute Egypte - Gizeh
De piramides van Gizeh - bron: pxhere.com

Gizeh - Kameelrijden bij zonsondergang

Een van de zeven wonderen van de antieke wereld, de piramides, mogen ondanks onze intro toch echt niet ontbreken. Maar in plaats van ze overdag in de zinderende hitte te ontdekken, is het veel bijzonderder om ze vanaf de rug van een kameel te bewonderen tijdens de zonsondergang bij Gizeh!

Huur een kameel (of paard) voor ritten van één, twee of vier uur tegen het einde van de dag. Bij zonsondergang kun je getuige zijn van een oogverblindend zicht op de piramides en het gouden zand, in een magisch licht dat zelden door toeristen wordt gezien.

Zawiyyet al-Mayyiteen – Ronddolen door de stad van de doden

Een van de grootste begraafplaatsen ter wereld, Zawiyyet al-Mayyiteen, is angstaanjagend mooi. Vol rijen kegelvormige witte koepels,  is deze unieke begraafplaats verspreid over vele kilometers. Het werd zowel door moslims als christenen gebruikt en ligt net buiten de stad Minya.

Een bezoek aan een begraafplaats klinkt een beetje creepy, maar het is de perfecte gelegenheid om griezelige schoonheid vast te leggen tijdens zonsopgang en zonsondergang. Je kunt hier ook een derde dynastiepiramide zien liggen; de enige die op de oostelijke oever van de rivier de Nijl is gebouwd.

Last minute Egypte - Berg Sinaï
Schiereiland van Sinaï - Bron: Or Hakim via Unsplash

Berg Sinaï – Hiken naar de top

De berg Sinaï staat bekend als de plaats waar Mozes de tien geboden van God ontving. En deze magische plek kun jij bereiken door helemaal naar de top te klimmen! De wandeling is relatief eenvoudig en biedt een prachtig uitzicht op het Zuid-Sinaï-gebergte.

De ruige heuvels die tot aan de horizon reiken, maken deze wandeling tot een geweldige ervaring. Het beste is om bij de top aan te komen tijdens zonsopgang of zonsondergang voor het meest spectaculaire uitzicht. Er zijn eventueel ook kamelen te huur bij de start, maar het is veel leuker om het op eigen houtje te doen!

Last minute Egypte - De Nijl
De oevers van de Nijl bij Luxor - Bron: Sumit Mangela via Unsplash

De Nijl – Zeilen op een verlichte riviercruise

Zeilen over de prachtige Nijl is iets dat je absoluut moet doen tijdens een reis door Egypte. En de beste manier om de oude bezienswaardigheden tussen de steden Luxor en Aswan te zien, is door aan boord te gaan van een meerdaagse cruise op deze rivier. Tijdens zo’n boottrip kun je veel beroemde sights van deze twee steden vanaf het water bewonderen.  Vooral in de avonduren schitteren deze steden als geen ander!

Je kunt daarnaast ook kiezen uit kortere tripjes, van een hele of halve dag. Er zijn verschillende bootmaatschappijen die rondvaarten aanbieden.

Bovenstaande activiteiten maken het reizen door Egypte tot een speciale en authentieke ervaring. Uiteraard blijven de piramides een absolute must-see. Maar vergeet niet dat Egypte veel meer te bieden heeft!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.