Cerro Chato

Het Parque Nacional Volcán Arenal heeft naast de absolute hotspot, de Volcán Arenal, nog een vulkaan: de Cerro Chato. Deze slapende vulkaan ligt ten zuidoosten van de grote gigant. Cerro Chato is 1140 meter hoog en is 3500 jaar geleden voor het laatste uitgebarsten.

De Cerro Chato ontstond 38.000 jaar geleden tijdens de de Pleistoceen periode. Een van de uitbarstingen heeft een lava stroom gecreëerd waar nu de La Fortuna Waterval stroomt. De Chato heeft twee pieken, genaamd Charito en Espina. De krater is gevuld met groenblauw water en bezoekers kunnen hier zwemmen.

Vanuit het Arenal Observatory Lodge kunnen bezoekers via wandelpaden de westelijke hellingen van de Chato beklimmen. Het is een steile en soms modderige wandeling, dus het is raadzaam om goede schoenen aan te doen en voldoende water mee te nemen. Een goede conditie is ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer het regent kan er enorm veel water de hellingen afstromen, waardoor sommige paden nauwelijks begaanbaar zijn. Reken ongeveer op een beklimming van ruim 2 uur. Eenmaal boven wordt je beloond met een prachtig uitzicht en het smaragdgroene water.

Plan je reis naar Costa Rica

Boek een hotel bij Parque Nacional Volcán Arenal

Booking.com