Parque Nacional Volcán Poás - Costa Rica
Parque Nacional Volcán Poás Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Volcán Poás

Het Parque Nacional Volcán Poás is het populairste nationale park van Costa Rica. Het werd geopend op 25 januari 1971. Grootste attractie van het park is de rusteloze vulkaan Volcán Poás. De vulkaan heeft een hoogte van 2700 meter en is 1 miljoen jaar geleden ontstaan. De vulkaan is rusteloos en stoot soms gassen uit. De laatste activiteit van de vulkaan was in 2009 toen een aardbeving een deel van de omliggende omgeving verwoestte.

Ben je van plan het nationale park te bezoeken, houdt er rekening mee dat je zo vroeg mogelijk naar de top rijdt. Halverwege de ochtend klaar het weer vaak op en heb je het beste zicht op de krater. De gemiddelde temperatuur is rond de 12 graden. Om het park te bereiken dien je door het bergachtige dorp Poasito te rijden. Een rit langs koffievelden en uitzichten op de vallei is spectaculair te noemen. Op de top van de vulkaan bereik je de ingang van het park. Bij de parkeerplaats dienen auto’s achteruit ingeparkeerd te worden, in geval van een eventuele uitbarsting. Een verhard pad brengt je vervolgens naar het uitzichtpunt waar je neer kunt kijken op de krater van de Volcán Poás. De vulkaan kent een diepte van 300 meter en een diameter van ruim 1,6 kilometer. Wanneer het weer mee zit, reikt het zicht helemaal tot de Caribische Zee en de Grote Oceaan.

Niet alleen de stomende krater van de Poás is te bewonderen, maar enkele meters verderop is nog een andere krater. De slapende Botoskrater, gevuld met een jadekleurig meertje. De krater is te bereiken via een wandelpad waar je ruim een uur over doet. Het bos is gevuld met dwergmirte, magnolia’s en laurier, bromelia’s en mossen. Ook leven hier meer dan tachtig vogelsoorten waaronder kolibrie’s, arassari’s en quetzals. Zoogdieren als de margay leven hier ook, maar de kans dat je deze ziet is nihil. De Poáseekhoorn, die alleen hier voorkomt, laat zich wel regelmatig zien.

In het park is ook een expositieruimte te zien. Hier worden audiovisuele presentatie getoond en er is een winkel en café.

Verhalen over Parque Nacional Volcán Poás

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Volcán Poás

Booking.com