Volcán Poás

Midden in het Parque Nacional Volcán Poás ligt de gelijknamige vulkaan. De rusteloze gigant is 2700 meter hoog en is ruim 1 miljoen jaar geleden ontstaan. De diameter van de vulkaan is ruim een kilometer en in de krater borrelt, sist en rookt het en worden gassen uitgestoten. Eens in de veertig jaar bereikt de activiteit een hoogtepunt. Er zijn perioden van grote activiteit, waarin de vulkaan as in de lucht spuwt en er geisers ontstaan die honderden meters boven de krater uitkomen.

In 2006 was er nog een kleine uitbarsting waarbij het park werd gesloten vanwege giftige gassen. Op 9 januari 2009 verwoestte een aardbeving van 6,2 op de schaal van Richter een groot deel van de directe omgeving.

Bezoekers kunnen dicht bij de krater komen en vanaf een platform naar beneden kijken. Zorg ervoor dat je bijtijds bij de vulkaan bent, voor een mooi uitzicht. Het klimaat boven kan onherbergzaam zijn. Het is er koel en er valt jaarlijks zo’n 4 meter regen. Er bestaat dus een kans dat je de krater niet kunt zien.

Plan je reis naar Costa Rica

Boek een hotel bij Parque Nacional Volcán Poás

Booking.com