Upper Antelope Canyon

Één van de meest bijzondere bezienswaardigheden nabij Page is zonder twijfel de Antelope Canyon. Dit is een zogenaamde slot canyon, wat smalle gleuf betekent. De slot canyons worden gevormd door heftige overstromingen. Het water met steen en puin schuurt door de zachte rotslagen waardoor er smalle kloven ontstaan. In het droge zuidwesten van Amerika komen veel slot canyons voor, maar de meeste zijn moeilijk bereikbaar. Een uitzondering is de Antelope Canyon, dat onderverdeeld wordt in twee gebieden: de Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon.

De Upper Antelope Canyon werd ontdekt in 1931 door de 12 jarige Sue Tsosie. De Navajo indianen noemden de kloof ‘Tse Bighanilini’ (plaats waar water door de rotsen stroomt). Jarenlang wisten de Navajo indianen deze plek geheim te houden. De Upper Antelope Canyon is 140 meter lang en de wanden zijn gemiddeld 40 meter hoog. Ze liggen in in een hoog zandstenen plateau en zijn gemakkelijk begaanbaar omdat er geen hoogteverschil is.

Je kunt de Upper Antelope Canyon alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. Je kunt naar de Upper Antelope Canyon rijden en ter plekke een plek reserveren, mits er nog ruimte is. Je kunt ook bij de verschillende touroperators in Page reserveren. Vanuit Page rijdt je vervolgens met een jeep naar de ingang van de kloof. Dit is een smalle gleuf in het gesteente. Niets duidt erop dat dit een magische wereld is, maar zodra je binnenloopt zie je de prachtige gekleurde wanden van de slot canyon. Van eind maart tot begin oktober staat de zon redelijk hoog aan de lucht en kun je rond de middag de fraaie zonnestralen de canyon in zien stralen. Tijdens deze periode is het natuurlijk enorm druk en is het lastig om goede foto’s te maken.

Boek je een gewone tour, mag je geen statief meenemen en zul je alles vanuit de hand moeten fotograferen. Je kunt ook een fotografie tour boeken, maar deze zijn stukken prijziger. Er wordt dan van iedere deelnemer verwacht dat je een spiegelreflex en statief bij hebt.

Boek een hotel in Page

Booking.com