Bucketlist

Op mijn wishlist: de duivelsbrug in Kromlau

Zoals iedere reisliefhebber heb ik ook een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land, stad of bestemming van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de duivelsbrug in Kromlau.

Dichtbij de Poolse grens ligt het plaatsje Duitse plaatje Kromlau. Diegenen die het eens opzoeken op Google, zullen direct stuiten op de Rakotzbrücke. Een prachtige stenen brug in het Kromlauer Park. De brug werd gebouwd rond 1860 en kreeg als snel de bijnaam ‘Teufelsbrücke’, wat duivelsbrug betekent. Vanuit welke hoek je ook kijkt, de reflectie van de Rakotzbrücke vormt altijd een perfecte cirkel in het water. Bijgelovige inwoners refereerden de brug daarom naar de duivel.

De beste tijd om het Kromlauer Park te bezoeken in is mei, wanneer de rododendron en azalea planten in volle bloei zijn. De entree tot het park is gratis en ten alle tijden open. De brug zelf is niet meer open voor het publiek, omdat men de brug wilt behouden. De brug is een favoriete spot voor vele fotografen. Ben jij al eens in het Kromlauer Park geweest en heb jij de Rakotzbrücke al eens gezien?

Op mijn wishlist: de duivelsbrug in Kromlau
De Rakotzbrücke met de weerspiegeling in het water - bron: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Samburu Special 5 - Gerenoek

Dieren

Samburu Special 5

Veel mensen gaan op safari in Afrika om de Big 5 te spotten. De Big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Misschien heb je ook al eens van de Little 5 gehoord,...

Reisroute Madagascar

Reisroutes

Reisroute Madagascar

Een reis naar Madagascar is echt een belevenis. Het eiland is werkelijk beeldschoon en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Echter ontbossing is een serieus probleem. Al ruim 80% van het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!